Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Musul kent merkezine ilk kez kuzeyden giriliyor!

        Irak ordusuna bağlı güvenlik güçlerinin, Musul kent merkezine kuzey bölgesinden girmek için harekete geçtiği ve ilerleme kaydettiği belirtildi.

        Orduda görevli Tümgeneral Ganim İbrahim es-Sadi AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Antiterör timleri, uluslararası koalisyon güçleri ve 19'uncu Tugay Birliklerinin koordinasyonuyla Musul kent merkezine kuzeyden girmek için harekete geçtik. Güçlerimiz şu anda ilerleme kaydediyor." dedi.

        Güvenlik güçleri, Musul'u kurtarma operasyonunun başladığı 17 Ekim tarihinden sonra ilk defa kent merkezine kuzeyden girmeye çalışıyor.

        Terör örgütü DEAŞ, Musul'un kuzeyinde çoğunlukta Hristiyanların yaşadığı Telkeyf ilçesini halen elinde tutmaya devam ediyor. Güvenlik güçleri ilçeyi güney ve doğu bölgelerinden kuşatmış durumda.

        Irak askerlerinin girmek istediği kuzey bölgesinde Türk askerleri tarafından eğitilen Ninova Muhafızları da yer alıyor. Söz konusu güçler, askerler tarafından geri alınan bölgelerin güvenliğini sağlamakla yükümlü.

        Terör örgütü DEAŞ, 10 Haziran 2014 tarihinde, Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u hakimiyeti altına almıştı ve halen kentin batı bölgesinin tamamıyla doğudaki bazı mahalleleri elinde tutuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa