Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika "Oyların yeniden sayımı pişmiş aşa su katmaktır"

        ABD'de 8 Kasım'da yapılan seçimlerde, Demokrat Partili aday Hillary Clinton'dan yaklaşık 2 milyon az oy almasına karşın, seçici kurul üyelerinin çoğunluğunu kazandığı için yeni başkan seçilen Donald Trump, Yeşil Parti adayı Jill Stein ve Clinton'ın, bazı eyaletlerde oyların yeniden sayılmasını istemelerini 'pişmiş aşa su katmak' olarak değerlendirdi.

        Wisconsin eyaletinde oyların yeniden sayılması için başvuran Jill Stein'e, Hillary Clinton da katıldı.

        Clinton, Demokrat Partili avukatların da Wisconsin'de oyların yeniden sayılması işlemine gözlemci olarak katılacaklarını açıkladı. Stein, diğer iki kritik eyalet Michigan ve Pennsylvania'da da yeniden sayım başvurularını yapmak için gereken parayı topluyor.

        7 milyon dolarlık hedefin 5.3 milyon dolarına ulaşılması sayesinde şimdiden, Wisconsin'in yanı sıra Pennsylvania'da da yeniden sayım yapılacağı öngörülüyor.

        Anketlere göre, Demokrat Parti'ye kayıtlı seçmen sayısı üç eyalette de Hillary Clinton'ı önde göstermesine karşın, sandıktan çok az bir farkla Donald Trump'ın çıkmasını eleştiren Stein, oyların yeniden sayılması isteğinin gerekçesini, elektronik oylama cihazlarının hack'lenmiş olabileceğine dayandırıyor.

        Pennsylvania'da yeniden sayım başvurusu için son gün Pazartesi, Michigan'da ise Çarşamba.

        Michigan'da resmi sonuçlar da henüz ilan edilmiş değil, bu eyalette kazanan aday yapılan öngörüler sonucu medya tarafından ilan edilmişti.

        Yeniden oy sayım sonucu, seçilmiş ABD başkanları için bugüne kadar hiç değişmedi.

        Seçici kurul üyelerinin çoğunluğunu kazanarak yeni başkan seçilen işadamı Donald Trump ise Stein ve Clinton'ın oyların yeniden sayılması girişimini 'pişmiş aşa su katmak' olarak değerlendiriyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa