Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya DEAŞ'a Musul'da büyük darbe

        Irak'ın Musul kentini terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu çerçevesinde son 24 saatte 72 örgüt militanının etkisiz hale getirildiği, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin ise kentin batısında ilerleme kaydettiği bildirildi.

        Orduya bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Irak güçlerinin, Musul'un doğusunda 49, güneydoğusunda 10 örgüt militanını öldürdüğü belirtildi.

        Açıklamada, örgütün silahlarından bir kısmının ele geçirildiği ve patlayıcıların etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

        Irak devlet televizyonunun açıklamalarını yayınladığı Ortak Operasyonlar Komutanlığından Orgeneral Talib Şegati de Musul halkının, örgütün attığı adımlara ilişkin askerlere önemli bilgiler aktardığını söyledi.

        Şegati, "Emniyet güçleri teröristlere karşı mücadelede kısa bir sürede büyük tecrübe kazandı. Es-Sahil el-Eyser de yakında tamamen militanlardan temizlenecek." dedi.

        Öte yandan, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin Musul'un batısındaki Ummu Huceyra es-Sufla, El-Azel, Et-Tuffaha ve Hudayr köylerini DEAŞ'tan geri aldığı bildirildi.

        Milislerin ayrıca, 13 örgüt militanını öldürdüğü, 2 araçlarını imha ettiği ve örgüte ait bir insansız hava aracını düşürdüğü aktarıldı.

        Ağırlıklı olarak Irak ordusu, polis güçleri ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmerge birliklerinin katıldığı, uluslararası koalisyon güçlerinin de havadan destek verdiği Musul'u kurtarma operasyonu 17 Ekim'de başlamıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa