Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avustralya, Japonya ve Bolivya'daki doğa hareketleri korkuttu

        Avustralya'nın Melbourne kentinde hava sıcaklığının aniden 15 derece düşmesiyle polen içerikli fırtına oluştu

        SICAKLIKTA SERT DÜŞÜŞ: 2 ÖLÜ

        Fırtına, yaz mevsimine hazırlanan ülkede 38 dereceye ulaşan sıcaklık nedeniyle kıyılara hücum eden halkı plajda yakaladı. Hava sıcaklığının aniden 15 derece düşmesiyle etkili olan polen içerikli fırtına nedeniyle solunum yolu rahatsızlığı bulunan 2 kişi hayatını kaybetti; çok sayıda kişi hastanelere başvurdu.

        Uzmanlar Avustralya’da yaşanan iklim olayını ‘normal’ olarak nitelendirdi.

        Avustralya halkı fırtınaya plajda yakalandı
        Avustralya halkı fırtınaya plajda yakalandı

        Meteoroloji mühendisi Adil Tek: “Antarktika üzerinden gelen bir soğuk hava dalgası cephe geçişi oluştuğu için o bölgede oluşan ani bir sıcaklık düşüşü normal. Ani sıcaklık değişimlerini küresel ısınmayla birlikte çok yaşıyoruz. Bu olayları Türkiye’de de görme olasılığımız yüksek.”

        Meteoroloji uzmanı Melik Ahmet Taştan: “Kuvvetli yağışlara yol açan konvektif fırtınalar, bulundukları bölgeyi soğuturlar. Bu soğuk havanın sıcak bölgeye ilerlemesiyle hem kuvvetli rüzgâr oluşur hem de hava soğur.”

        Japonya'da 6.9 şiddetinde  meydana gelen deprem sonrası "Tsunami" alarmı verildi
        Japonya'da 6.9 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası "Tsunami" alarmı verildi

        TSUNAMI KÂBUSU ‘YOKLADI’

        Japonya’da 2011’de 9 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan dev tsunami dalgasıyla nükleer felaketin yaşandığı Fukuşima bölgesi, dün yine tsunami kâbusu yaşadı. 6.9 büyüklüğünde depremin ardından tsunami alarmı verildi. Yerel halk uyarıları dinleyerek evlerini tahliye etti. Ancak tsunami dalgaları 1 metreyi geçmedi ve taşkına yol açmadı. Depremde sadece 1 kişi yaralandı.

        Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales
        Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales

        BOLİVYA'DA SICAKLIK OHAL'İ

        GüneyAmerika’da son 25 yıldır şiddetli kuraklıkla mücadele eden Bolivya, olağanüstü hal ilan etti. Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales dün yaptığı basın açıklaması ile ulusal ve yerel yönetimlerin, ülkenin kuraklık sorunuyla mücadelesi için tüm imkânların seferber edilmesi yönünde talimat verdiğini belirterek, ‘olağanüstü hal’ ilan edildiğini belirtti.

        Morales, “Bolivyalılara, en kötüsüne hazırlıklı olmaları tavsiyesinde bulunuyoruz” uyarısında da bulunmayı ihmal etmedi.

        Murat Can Küçük / İSTANBUL

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa