Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hollande, Merkel ve Putin biraraya geldi

        Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’nın doğusundaki krize çözüm bulmak amacıyla Normandiya formatında Almanya'nın başkenti Berlin’deki zirve toplantısında bir araya geldiler.

        Yaklaşık yarım saat gecikmeyle başlayan zirvede, Minsk Antlaşması'nın uygulanmasında gelinen durumun ve bundan sonra atılacak durumun ele alınacağı belirtildi. Toplantı kapsamında liderlerin Suriye’deki durumu da ele alması bekleniyor.

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i 4 yıl aradan sonra ilk kez Berlin’de ağırlıyor.

        Merkel 2015’in Mayıs ayında Moskova’ya ziyarette bulunurken, Putin Ukrayna krizinin başladığı 2014’den beri Almanya’ya gitmiyordu.

        Ukrayna’daki krizi çözmek için Merkel, Hollande, Poroşenko ve Putin, 2014’ün Haziran ayında Normandiya çıkartmasının yıl dönümü dolayısıyla Fransa’da düzenlenen etkinliklerde ilk defa bir araya gelmişti.

        Dört liderin, 12 Şubat 2015 tarihinde Minsk kentindeki toplantıda ateşkes ve barış için bir takvim konusunda anlaşmaya vardığı açıklanmıştı.

        Dörtlü zirveden sonra Merkel, Putin ve Hollande'ın üçlü zirve yaparak Suriye'deki son gelişmeleri ele almaları bekleniyor.

        Zirvenin ardından Merkel ve Hollande gazetecilerin karşısına çıkarak sorularını yanıtlayacaklar.

        Öte yandan zirve başlamadan önce Berlin’de Rusya’nın Ukrayna ve Suriye politikaları eleştirildi.

        Başbakanlık binasının karşısında toplanan yüzlerce kişinin katıldığı gösteride üzerinde “Putin Ukrayna’dan ellerini çek” ve “Halep’te çocukları bombalamayı durdur” yazılı pankartlar açıldı.

        Göstericiler, Suriye ve Ukrayna bayraklarının yanı sıra üzerinde “Suriye barış sadece bombalamadan olur”, “Rusya Suriye’yi bombalamayı durdur” ve “Halep yanıyor” yazan dövizler taşıdı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa