Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Musul operasyonuyla ilgili yeni açıklama

        Musul operasyonuyla ilgili sıcak bir açıklama, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi'den geldi. Salihi, Musul halkının da DAEŞ'le çatıştığını ve örgütün hemen hemen savaşmadan bölgeyi terk ettiğini söyledi.

        Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, bu sabaha karşı başlatılan Musul operasyonuyla ilgili NTV'ye açıklamalarda bulundu.

        "DAEŞ SAVAŞMADAN BÖLGELERİ TERK EDİYOR"

        Salihi'nin canlı telefon bağlantısında aktardıkları şöyle:

        "Bu sabah saatlerinde 5 yönden Musul operasyonu başladı. Bütün silahlı güçler operasyona katılıyor. Irak hükümetinin ve oradaki bütün askeri güçlerin tavsiyeleri üzerine sivil halkın dışarıya çıkmamaları istendi. Biraz önce alınan habere göre, içeride olan teşkilatların ve halkın da direniş hareketi oldu. DAEŞ hemen hemen savaşmadan bölgeleri terk ediyor..."

        Daha önce de söyledik, DEAŞ bir prpojedir ve süreci belli olan bir zaman için gelmiştir. Terör örgütleri bu bölgelere belli başlı projeler için gelir. Halk biraz önce Musul Üniversitesi içinde olan çatışma neticesinde DEAŞ’ı oradan çıkardı. İçeriden direniş vardır, dışarıdan operasyon devam etmektedir..."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa