Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Frankfurt Havalimanı boşaltıldı! Şüpheli yakalandı

        Almanya'daki Frankfurt Havalimanı'nda bir kişinin güvenlik kontrolünü tamamlamadan geçmesi üzerine havalimanının bir kısmı boşaltıldı.

        Frankfurt Havalimanı Federal Polis Sözcüsü Christian Altenhofen, basına yaptığı açıklamada, havalimanının boşaltılmasına sebep olan kişinin yakalandığını bildirdi.

        Altenhofen, şüpheli kişinin bir kadın olduğunu belirterek, sorgusunun devam ettiğini söyledi.

        Altenhofen, havalimanındaki ilgili bölümlerin boşaltılmasının ve aranmanın tamamlandığını, herhangi bir şüpheli cisim bulunmadığını kaydetti.

        Söz konusu kadının güvenlik kontrolü bütünüyle tamamlanmadan kontrol bölümünü geçtiğini anlatan Altenhofen, belki de bu kişinin kontrolün bittiğini sanarak buradan ayrılmış olabileceğini ancak bunu henüz doğrulamayacağını belirtti.

        Altenhofen, bu durum üzerine Federal Polis'in yeniden kontrol edilmesi için havalimanının ilgili bölümünü boşalttığını aktardı.

        Bomba olduğuna ilişkin bilgilerin spekülasyon olduğuna dikkati çeken Altenhofen, şimdi havalimanındaki işlemin düzenli devam etmesi için çalışma yaptıklarını kaydetti.

        Frankfurt Havalimanı işletmesini yürüten şirketin Twitter’dan yaptığı açıklamada, yolcuların güvenlik önlemlerine yeterli zaman ayırmaları ve uçuş bilgilerini kontrol etmeleri istendi.

        Açıklamada yerel saat ile 12.30'da yeniden işlemlere başlanacağı ve yolcuların, personelin talimatlarına uymaları talep edildi.

        Frankfurt Havalimanı Fraport'un sözcüsü, yaptığı açıklamada uçuşlarda aksama yaşanacağını ifade etti.

        Fraport tarafındanyapılan Twitter açıklamalarının yanı sıra bazı yolcuların da havalimanı içerisinden görüntüler paylaşmasıda dikkat çekti.

        Havalimanı dışında güvenlik önlemleri alındı.
        Havalimanı dışında güvenlik önlemleri alındı.

        HABERTURK.COM/AA/REUTERS

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa