Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Viyana Havalimanı'nda ikinci skandal!

        Avusturya'nın başkenti Viyana'da Schwechat Uluslararası Havalimanı'ndaki panoda ikinci kez Türkiye aleyhtarı haber yayınlandı. Haber, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun tepki göstermesi ve girişimde bulunması sonrası panodan kaldırıldı.

        Avusturya medyasında kullanılan, "Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor" başlıklı haber, Viyana Havalimanı'ndaki panoda yayınlandı.

        Türkiye'yi yönelik kara propaganda amacı taşıyan haberin havalimanındaki panoda yayınlanması tepkilere neden oldu.

        Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Viyana Havalimanı'ndaki haberin duyulması üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, söz konusu haberin kaldırılması için girişimde bulundu. Viyana Büyükelçiliği'nin müdahalesi sonucu Türkiye'yi karalama amacı taşıyan skandal haber havaalanındaki panodan kaldırıldı.

        Öte yandan havalimanındaki ikinci skandal sonrası Avusturya Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Türkiye'nin tepkisi dile getirildi.

        Geçtiğimiz haftalarda da Viyana Schwechat Uluslararası Havalimanı'ndaki ekranda "Türkiye tatili ile sadece Erdoğan'ı destekliyorsunuz" başlıklı Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı haber yayınlanmış ve Dışişleri Bakanlığı'nın müdahalesi sonucu haber kaldırılmıştı.

        DIŞİŞLERİNDEN SERT KINAMA

        Dışişleri Bakanlığı, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Schwechat Uluslararası Havalimanı'nın, "saygınlığı bulunmayan bir gazete tarafından yayınlanan sorumsuz, çarpık ve yanlış mesajların yayılmasına alet edilmesini" şiddetle kınadı.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Viyana Uluslararası Havalimanı'nın yolcu salonunda, Kronen Zeitung gazetesine ait elektronik panoda dün Türkiye'de 15 yaşın altındaki çocukların istismarına izin verildiğini iddia eden, gerçeklerle hiçbir şekilde örtüşmeyen ve çarpıtılmış bir haber başlığına yer verildiği bildirildi.

        Bir süre önce aynı havalimanındaki panoda, “Türkiye tatili sadece Erdoğan’ı destekler” şeklinde yine maksatlı diğer bir başlık kullanıldığının anımsatıldığı açıklamada, "Avrupa’nın merkezinde yer alan ve çeşitli milletlerden yolcuların yoğun şekilde kullandıkları bir uluslararası havaalanının, dost bir ülkeyi ve milleti karalamak amacıyla saygınlığı bulunmayan bir gazete tarafından yayınlanan bu tür sorumsuz, çarpık ve yanlış mesajların yayılmasına alet edilmesinden esef duyuyoruz ve şiddetle kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

        "GİDEREK ARTAN IRKÇILIK VE YABANCI DÜŞMANLIĞI"

        Açıklamada, konuya ilişkin Dışişleri Bakanlığınca Avusturya'nın Ankara Büyükelçiliği nezdinde ve Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğince gerekli girişimlerde bulunulduğu ve Türkiye'nin tepkisinin dile getirildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

        "Türkiye, evrensel insan haklarının korunup geliştirilmesini her daim kendine hedef edinmiş uluslararası toplumun saygın bir üyesi olarak çocuk hakları alanındaki uluslararası sözleşmelere ve ek protokollerine lafzı ve ruhuyla bağlı bir devlettir. Ülkemiz bu alandaki sorumluluklarının ve ödevlerinin bilincindedir.

        Avrupa’da giderek artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığının yükselen merkezi konumundaki bir ülkenin, siyaset dünyası, medyası ve toplumuyla bu hastalıkları iyileştirmeye odaklanması gerekmektedir. Bunun yerine burada bir kısım sorumsuz medyanın, başka ülkelerdeki yargı kararlarını dahi bir topluma karşı nefret ve düşmanlık söylemlerini beslemek amacıyla çarpıtarak yansıtabilmesini bu hastalıkların tezahürü olarak görüyoruz. Ne yazık ki son dönemde bazı Avusturyalı siyasetçilerin ve yetkililerin Türkiye ve Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği karşıtı beyanları bu tür karalayıcı haberleri teşvik edici niteliktedir. Bu eğilim 300 binden fazla Türkiye kökenli insanın yaşadığı Avusturya’da sosyal uyumu ve huzuru da zedelemektedir."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa