Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'den FETO elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin açıklama

        ABD Dışişleri Bakanlığı, Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, Türkiye'de FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini organize eden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşılığından gıyabi tutuklu Gülen'in iadesine ilişkin konuştu.

        Toner, Türkiye'nin kendilerine çeşitli sayıda belgeler sunduğunu belirterek, halen bu belgeler üzerine çalıştıklarını söyledi.

        Belgelerin incelenmesinin zaman alacağına dikkati çeken Mark Toner, "Şu anda benim anladığım kadarıyla Adalet Bakanlığı kendilerine iletilen bu belgelerin resmi iade isteği şartlarıyla örtüşüp örtüşmediğini anlamaya çalışıyor." dedi.

        "HALA ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

        Sözcü Toner, "Türkiye'den resmi başvuruyu yaptıklarına dair açıklamalar geliyor. Fakat biz hala bunu 'dosyaların resmi iade isteği şartlarıyla örtüşüp örtüşmediğini' anlamaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

        Toner, ABD Dışişleri Bakanlığına konuya ilişkin Türkiye'den daha önce belgeler ulaştığını, fakat bu belgelerin resmi iade isteği şartlarıyla örtüşmediğini Türk makamlarına ilettiklerini ve daha sonra kendilerine Türk hükümeti tarafından yeni belgeler ulaştığını belirtti.

        Mark Toner, "Şu anda inceliyoruz. (ABD Adalet Bakanlığı) Tam isteğin olup olmadığını anlamaya çalışıyorlar ve bu konuda bir sonuca henüz varılmadı." diye konuştu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa