Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Johnson, Suriye ve Yemen krizi toplantılarına evsahipliği yapıyor

        İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Suriye halkının acılarının, Beşar Esad iktidarda olduğu olduğu sürece son bulmayacağını söyledi.

        Johnson, bugün Londra'da AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de dahil olmak üzere, Fransa, Almanya, İtalya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD dışişleri bakanları ile Suriye ve Yemen krizlerine ilişkin toplantılarda bir araya gelecek.

        Bugünkü yoğun diplomasi gündemine ilişkin değerlendirmede bulunan Johnson, "Daha aktif, daha iletişim içinde, daha dışa dönük olmalıyız." dedi.

        Uluslararası mevkidaşlarını Suriye ve Yemen’deki krizlere ilişkin toplantılarla Londra'da ağırlama fırsatından memnuniyet duyduğunu dile getiren Johnson, "Suriye halkının acılarının, Esad güçte olduğu sürece bitmeyeceği görüşümü (toplantılarda) belirginleştireceğim. Rusya da dahil olmak üzere uluslararası toplum bu konuda birlik olmalı." ifadelerini kullandı.

        Johnson bugünkü temasları çerçevesinde, İngiltere'yi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile ikili görüşme de yapacak.

        İngiliz bakan ayrıca Mogherini ve Fransa, Almanya, İtalya ve ABD dışişleri bakanları ile Suriye krizine ilişkin toplantıya evsahipliği yapacak.

        Johnson günün ilerleyen saatlerinde de, ABD, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanları ile Yemen krizine ilişkin toplantıda bir araya gelecek.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa