Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya FETÖ liderinin iadesi için Türkiye'den ABD'ye ilk adım

        Bahar BAKIR / GAZETE HABERTÜRK

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IŞİD ile mücadele çerçevesinde hazırlanacak yeni yol haritası ile ilgili büyük toplantıya katılmak üzere bugün ABD’ye gidecek. Çavuşoğlu, darbe girişimin ardından gideceği Washington’da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşecek. Gündem, darbe girişiminin bastırılmasıyla ilgili gelişmeler ve darbe girişiminin sorumlusu olarak görülen Fethullah Gülen’in iadesi talebi olacak.

        KAÇMAMASI İÇİN İŞBİRLİĞİ

        Toplantılar sırasında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile ikili bir görüşme yapması planlanıyor. Görüşmede, 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimiyle ilgili detaylar ve Gülen’in iadesi gündeme gelecek. Çavuşoğlu, ABD’nin bu iadeyi en erken ve güvenli şekilde yapmasını talep edecek. Türkiye, özellikle Gülen’in kaçmaması için ABD ile gerekli işbirliğinin yapılmasını da isteyecek. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, şu ana kadar Gülen siyasi olarak defalarca istenmişti.

        EVRAKLAR TAMAM

        Gülen’in iadesi için gerekli olan iade evrakının ise hâlâ tamamlanamadığı öğrenildi. Başarısız darbe girişimi de iade evrakında yer alacak. Adalet Bakanlığı, iade evrakının tamamlanması için çalışmalarına devam ediyor.

        46 ÜLKE MUSUL’U KONUŞACAK

        HABERTÜRK’ün edindiği bilgiye göre, Washington, yarın 2 günlük önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Türkiye dahil 46 ülkenin dışişleri ve savunma bakanları, Washington’da toplanarak IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlardaki işbirliğinin geliştirilmesi ve yeni operasyonlar için yol haritasını belirleyecek. Toplantıda Musul ve Rakka operasyonlarının planlanmasıyla ilgili değerlendirmeler yapılacak. IŞİD’in finans kaynaklarının kesilmesi ve yabancı savaşçılarla mücadele de derinlemesine ele alınacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa