Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İtalya'nın ünlü mafya babası hayatını kaybetti

        İtalya'da, 43 yıl kaçıştan sonra yakalanan ve "babaların babası" olarak tanınan ünlü mafya babası Bernardo Provenzano 83 yaşında yaşamını yitirdi.

        Sicilya mafyası Cosa Nostra'nın efsanevi liderlerinden biri olan ve 43 yıl adaletten kaçmayı başaran Bernardo Provenzano, 2006 yılında düzenlenen operasyonla doğduğu yer olan Corleone'deki evinde ele geçirilmişti.

        "Godfather (Baba)" filmine konu olan Corleoneler'in liderlerinden olan Provenzano'nun yakalanışı ülkede bir bayram havasına yol açarken bu haber, bir gün önce yapılan genel seçimlere dahi gölge düşürmüştü.

        ONA 'TRAKTÖR' DENİYORDU

        Eroin trafiğinin kilit ismi olan, insanları biçerek öldürdüğü için "traktör" lakabıyla anılan Provenzano, yakayı ele vermemek için sokaklarda Katolik rahip kıyafetiyle geziyor, 3 gecede bir ev değiştiriyordu.

        "Babaların babası" unvanını elinde bulunduran Toto Riina'nın 1993 yılında yakalanmasının ardından Corleoneler'in lideri konumuna geçen Provenzano, daha sonra tüm Sicilya mafyasının mutlak gücü olmayı başarmıştı.

        Milano'daki bir hastanede yaşamını yitirdiği açıklanan ünlü "Baba", Parma Cezaevi'ndeyken 2012 yılında başına poşet geçirerek intihara da teşebbüs etmişti.

        20 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olan Provenzano, bir süredir mesane kanseriyle mücadele ediyordu ve bu nedenle son iki yılını hastanede geçirmişti.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa