Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Kanada 15 bin mülteci daha alacak

        Trudeau, Dünya Mülteciler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, yıl sonuna kadar özel sponsorluk yöntemiyle 15 bin mülteci daha kabul edeceklerini duyurdu.

        Geçen yıl 25 binden fazla Suriyeli mülteciyi ülkeye getirdiklerini anımsatan Trudeau, "Bu yıl sonuna kadar 15 bin mülteci daha özel sponsorlukla Kanada’ya gelmiş olacak. Bu, Kanada halkının şefkat ve cömertliğinin bir göstergesi." ifadesini kullandı.

        "1950’lerde Macarlara, 1970’lerde İsmaililere ve 1980’lerde Vietnamlılara kollarımızı ve kapılarımızı açtık" hatırlatmasında bulunan Kanada Başbakanı Trudeau, "Komagata Maru, St. Louis ve Çin İhraç Yasası gibi bugün derin üzüntü ve pişmanlık duyduğumuz uygulamalar da oldu" açıklamasında bulundu.

        Yarıdan fazlası çocuk olmak üzere 60 milyondan fazla insanın yerlerinden yurtlarından olduğuna işaret eden Trudeau, şunları kaydetti:

        "Dünya çapında en savunmasız durumdaki bu insanlara elimizi uzatmak bizim sorumluluğumuzdur. Bize gelen mültecilere, bizden öncekilerin yaptığı gibi yeni ve daha umut dolu bir hayat kurmak için fırsat verelim. Bugün, yarın ve tüm zamanlarda, Kanada’nın merhametli ve cömert bir ülke olduğunu dünyaya göstermek bizim görevimizdir."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa