Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Suriye'den YPG'ye 4 uçak dolusu Rus silahı

        GAZETE HABERTÜRK

        Suriye’de Halep’e karşı büyük bir harekât başlatan Rusya ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad güçleri, kuzeydeki terör örgütü PKK uzantısı PYD/YPG güçleri ile işbirliğini artıracak yeni adımlar atıyor.

        İran’ın devlete ait Fars Haber Ajansı’na göre Suriye ordusu, önceki gün YPG’ye 4 uçak dolusu Rus yapımı silah ve mühimmat gönderdi.

        Haberini YPG’nin de içinde yer aldığı Suriye Kürt Muhalif Gruplar Koordinasyon Konseyi’ne dayandıran ajans, “YPG’ye silah ve mühimmat taşıyan 4 askeri uçak pazar akşamı Haseke Eyaleti’ndeki Kamışlı Havaalanı’na indi” diye yazdı.

        Habere göre silahlar, “YPG’ye stratejik El-Şadadi kasabasını DAEŞ’ten geri almak üzere başlatacağı saldırıya destek olmak için” gönderildi.

        ABD’nin öncülüğünde kurulan Suriye’nin Demokratik Güçleri’nin ana savaşçı unsuru olan YPG’ye, aralık ayında ABD’den 50 ton silah ve mühimmat yardımı yapıldığı ileri sürülmüş, ABD bu iddiaları reddetmişti.

        ABD yönetimi önceki gün “PYD’yi terör örgütü olarak görmediğini” açıklamıştı. Azez’e ilerliyorlar ABD’nin ardından Rusya ve Suriye’den de silah yardımı alan YPG güçleri Türkiye sınırına yakın stratejik Azez kentine doğru ilerleyişini sürdürüyor.

        Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, YPG dün de Azez’in 20 km güneyindeki Deyri Cemal kasabasına çıkan yolu kontrol altına aldığını duyurdu. YPG güçlerinin önceki gün Halep’in kuzeyinde de stratejik bazı noktaları ele geçirdiği bildirilmişti.

        Bogdan ov, Müslim ’le görüştü Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu ve Afrika Özel Temsilcisi, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, önceki gün PYD Lideri Salih Müslim’le görüştü.

        Rusya Dışişleri Bakanlığı görüşmede “Suriye’de yaşanan gelişmeler ve Cenevre görüşmelerinin” ele alındığını açıklandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa