Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer NATO: Rusya'nın ihlalinin yanlışlıkla olmadığını düşünüyoruz

        NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Rus güçlerinin Suriye'de toplandığını ve güçlendiğini gördük ama sayı veremeyeceğim. Kara birlikleri de var, hava güçleri de var, deniz birlikleri de var. Rusya'nın askeri güçlerini artırdığını görmekteyiz. Son haftalarda gördüğümüz bu."

        RUSYA: AMACIMIZI SAPTIRIYORLAR

        Rusya'nın, hava sahamızı ikinci kez ihlal etmesine ilişkin Rusya'dan yapılan açıklamada "Türkiye'nin ikinci ihlal konusundaki iddiasını araştırıyoruz." denildi.

        Sputniknews'in haberine göre Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gruşko, ''NATO, Türk hava sahasını yanlışlıkla ihlal etmemizi, Rusya hava kuvvetlerinin Suriye'deki hava operasyonlarının amacını saptırmak için Batı'da başlatılan enformasyon kampanyasının bir parçası gibi kullanmak istiyor. NATO, bu yönde bir izlenim veriyor'' ifadelerini kullandı.

        'NATO KONSEYİ'Nİ ACİL TOPLAYANLARIN GERÇEK NİYETLERİNİ DE ELE VERİYOR'

        ''Normalde benzer olaylar iki ülke arasında ya da askeri kanallar aracılığıyla açıklığa kavuşturulur'' diyen Gruşko, NATO'nun Rusya'nın Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı: ''Rus tarafının açıklamalarının göz ardı edilmesi, NATO Konseyi'ni acil toplayanların gerçek niyetlerini de ele veriyor. Acil NATO toplantısı ardından yayınlanan açıklama metnine de hava saldırılarının IŞİD mevzilerine gerçekleştirilmediği ve operasyonlar nedeniyle sivillerin de öldüğü gibi 'ödünç' lafların kullanılması da bunun (NATO'nun enformasyon kampanyası içine çekildiğinin) bir diğer göstergesi.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa