Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kiev'de parlamento binasının yakınında patlama!

        Ukrayna Parlamentosu'nda kabul edilen Anayasa değişikliklerinin Rusya yanlısı ayrılıkçılara "özerklik" anlamı taşıdığını ileri süren grupla güvenlik güçleri arasında çıkan olaylarda bir askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

        Ukrayna İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, meclis binasına girmek isteyen protestocularla onları engellemek isteyen güvenlik güçleri arasında çıkan arbedede, kalbine şarapnel parçası isabet eden bir asker hastanede öldü. Olaylar sırasında 10'u ağır 122 kişi yaralandı.

        Arbede esnasında bir protestocu el bombası attı. Kameralara da yansıyan patlamanın ardından güvenlik güçlerinin yere düştüğü ve bazılarının yaralandığı görüldü. Polis, bomba atan şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

        Bu arada Ukraynalı aşırı sağcı Sağ Sektör örgütü üyelerinin de parlamento binası önünde polisle çatışmaya girdiği belirtildi. Ria Novosti haber ajansına göre polise sopalarla saldırdığı belirtilen örgüt üyeleri sis bombası da kullandı.

        POLİSLERİN ÜZERİNE BOMBA ATILDI

        Parlamento binası önündeki çatışmalarda 15 polisin yaralandığı da gelen bilgiler arasında. Ukrayna Ulusal Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, 50 kadar askerin Ukrayna Parlamentosu yakınlarında yaşanan çatışmalarda yaralandığı, yaralı askerlerden dördünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

        Sağ Sektör üyeleriyle polis arasında son olarak da Ukrayna'nın Mukaçevo kentinde şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Ukrayna'da yönetimin merkeziyetçilikten uzaklaştırılıp, ülkenin doğu bölgelerine daha geniş özerklik verilmesi Ukraynalı tarafların şubatta imzaladığı Minsk Anlaşması'nın en önemli maddelerinden biriydi. Ancak Poroşenko'nun önerdiği anayasal düzenlemelerin içeriği henüz tam olarak açıklanmadı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa