Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Malala'ya 24 saat silahlı koruma!

        Pakistan’da kız çocuklarına eğitim hakkı tanınması için yaptığı çalışmalar nedeniyle Taliban’ın hedefi haline gelen ve henüz 14 yaşındayken başından vurularak ağır yaralanan Malala Yusufzay’ın yeni güvenlik tehditleri ile karşı karşıya olduğu ve İngiltere’de ona verilen korumanın önemli oranda artırıldığı açıklandı.

        Pakistanlı aktivist Malala Yousafzai'ye aldığı ölüm tehditleri yüzünden 24 saat koruma için 2 koruma verildi. Şu anda İngiltere'de yaşayan Yousafzai, bakanlar ve politikacılara verilen korumaları polisin yüksek risk uyarısı üzerine aldı.

        İngiliz basını, ülkenin istihbarat servislerinin Yusufzay’ın bir terör eyleminin hedefi olabileceğine dair duyumlar aldıklarını ve bu nedenle genç barış aktivistine normalde sadece yabancı devlet yetkilileri ya da bakanlara sağlanan üst düzey bir koruma programının uygulandığını açıkladı. Sun gazetesine konuşan polise yakın bir kaynak “Bir Nobel ödülü sahibi ve kadınların eğitim hakkı için savaşan bir aktivist olarak o uluslararası bir elçi olarak görülüyor. Ve ona bu konumuna uygun elit bir koruma sağlanıyor” dedi.

        Nobel barış ödülü sahibi en genç kişi olan 18 yaşındaki Malala, 14 yaşında Taliban tarafından başından vurulmuştu. Malala vurulduğundan beri İngiltere'nin Birmingham kentinde yaşıyor ve eğitimine devam ediyor

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa