Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Belediye başkanının mobilyaları Danimarka'yı karıştırdı

        Danimarka medyası, eski başkan Ayfer Baykal'ın bu kadar para harcamadığına ve lükse düşkün olmadığına dikkat çekerek, Morten Kabel'in paraları kendi cebinden ödemesi gerektiğini yazdı.

        Morten Kabel'in atın aldığı lüks mobilyalar arasında Bruun Rasmussen adlı müzayededen 49 bin krona satın aldığı dolap ve kitap kasası, Hans Eames'ın deseni 14 bin 996 krona satın aldığı sandalye bulunduğu belirtildi. Başkan Kabel'in halkın ödediği vergilerle ofisini özel desinatör yapımı sandalye ve mobilya ile döşemesi büyük tepki çekti.

        B.T Gazetesi ele geçirdiği bilgiler doğrultusunda geniş yer verdiği haberinde "Kabel 2014 yılında belediye başkanlığı görevini ve ofisini Ayfer Baykal'dan devir aldıktan sonra pahalı desinatör mobilyaları ile ofisini döşedi" cümlesine yer verdi. Haberde, bisiklet hastası Morten Kabel'in makam aracını satarak yerine bisiklet satın aldığına dikkat çekilerek, harcanan paralar ile yaşlıların birçok ihtiyaçlarının karşılanabileceği belirtildi.

        Roskilde Üniversitesinden Prof. Bent Greve, "Tabi ki bir belediye başkanının ofisindeki mobilyanın uzun süre dayanan mobilya olması gerekir ama pahalı ve özel desen mobilya olması şart değil.

        Üstelik bunu solcu ve halktan yana olan bir partinin politikacısının yapması şaşırtıcı. Bu parayı cebinden geri ödemeli" dedi. Morten Kabel eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada "Ofisim çok büyüktü ve az mobilya vardı. Ayrıca ofisimin iyi temsil edilmesini istemiştim" dedi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa