Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Makedonya kapıları açtı

        Yunanistan'dan Makedonya'ya girmek isteyen göçmenler ile Makedonya polisi arasında sabah saatlerinde yaşanan arbede, göçmenlerin ülkeye girişine izin verilmesiyle sona erdi.

        Yetkililer, bin 500'e yakın göçmenin Makedonya'ya girdiğini belirtti.

        Sabah saatlerinde sınırda yaşanan yoğunluk nedeniyle polis ile göçmenler arasında arbede yaşanmış, polis, göçmenleri kontrol altına almak amacıyla ses bombası kullanmıştı.

        Suriyeli Muja Hajjuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki savaşın devam ettiğini anımsatarak, daha iyi bir yaşam sürebilmek umuduyla yola çıktığını söyledi.

        Bir ay kadar önce Türkiye'ye girdiğini ve ardından içinde 62 göçmenin bulunduğu bir tekne ile Yunanistan'a geçtiklerini anlatan Hajjuz, yol boyunca birçok zorlukla karşılaştıklarını, nihai hedefinin ise Almanya'ya ulaşmak olduğunu ifade etti.

        Kızılhaç ile birlikte bölgedeki göçmenlere yardım eden UNHCR'in Üsküp temsilcisi Aleksandra Kraus, bölgedeki göçmenlere yiyecek ve su dağıttıklarını, ayrıca ihtiyacını olanlara battaniye verdiklerini söyledi.

        Sınırdan geçişlere izin verildiği takdirde her şeyin eskisi gibi normale döneceğini kaydeden Kraus, "Bu şekilde durum daha idare edilebilir olacak ve insanların sağlıklı bir şekilde tren istasyonuna ulaşabilmeleri sağlanacak" diye konuştu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa