Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yunanistan Başbakanı Çipras istifa etti!

        Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, televizyon kanallarından halka seslendi. Çipras konuşmasında istifa ettiğini ve ülkenin 20 Eylül'de erken genel seçimlere gideceğini açıkladı.Çipras, "Kreditörler ile yaptığımız anlaşma istediğimiz gibi olmadı. Ancak diğer yandan beklediğimiz tepkiyi de almadık. Bazı tavizler de verdik." ifadelerini kullandı. Çipras,NazımHikmet'in "En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımız." şiirini de okudu.

        "Bu anlaşmayı çoğumuzun yararına olacak şekilde etkilerini azaltma mücadelesi vermek suretiyle uygulama sorumluluğumuz var." diye konuşan Yunan Başbakan, Yunan ekonomisinin çok zorda kaldığı bir dönemde 23 milyar Euro'luk ilk kredi diliminin alındığına dikkati çekti. Çipras, bu şekilde kamunun özel sektöre olan borcunu ödemeye başlayacağını da belirtti. Yunan Başbakan Çipras, "Ekonomi nefes alacak. Piyasa rahatlayacak." ifadelerini kullandı.

        "Anlaşma, 5 yıldan bu yana yaşadığımız zor koşulların sonu demek değil ancak sonun başlangıcı olabileceğine inanıyorum." diyen Yunan Başbakan, "Çoğunu başarabilmek için mücadele verebileceğimizi biliyoruz. 25 Ocak'ta (seçimler) Yunan halkının verdiği yetki sınıra dayandı. Şimdi yeniden egemen halk sözü almalı. Sizlerin oylarıyla sağladığımız anlaşmanın kemer sıkma önlemlerinden ve memorandumlardan kurtulmaya götürüp götürmeyeceği belli olacak." şeklinde konuştu.

        Yunan Başbakan Aleksis Çipras, halka konuşmasındaNazımHikmetşiirinden de alıntı yaptı. Çipras,NazımHikmet'in "En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımız." dizelerini tekrarladı.

        Aleksis Çipras, akşam saatlerinde hükümetinin istifasını verdi. Erken genel seçimlerin 20 Eylül'de yapılması bekleniyor.

        Seçimler ile birlikte Çipras, 3 yıllık 86 milyar Euro mali destek anlaşmasına sert muhalefet eden Siriza'dan 40 kadar milletvekilini oyun dışı bırakmayı hedefliyor.

        İŞTE ÇİPRAS'IN OKUDUĞU ŞİİRİN TAMAMI

        En güzel deniz:

        Henüz gidilmemiş olanıdır.

        En güzel çocuk:

        Henüz büyümedi.

        En güzel günlerimiz:

        Henüz yaşamadıklarımız.

        Ve sana söylemek istediğim en güzel söz:

        Henüz söylememiş olduğum sözdür...

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa