Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Venezuela'nın eski güzellik kraliçesinin hazin sonu
        • 1

          1973'te Miss Venezuela seçilen Damarys Ruiz, hayatının son 15 yılını evsiz geçirdikten sonra başkent Caracas'taki bir parkta ölü bulundu. Bir dönem ülkesinde top model olan 68 yaşındaki Ruiz'in cesedini teşhis etmek üzere hastaneye çağrılan ailesi, yetkililere olumsuz yanıt verdi.

        • 2

          Hukuk mezunu olan eski güzellik kraliçesi, 26 yaşındayken Miss Venezuela yarışmasına katıldı. Birinci seçilen Ruiz, ülkesinde hızlı bir şekilde üne kavuştu. Ne var ki Ruiz, ülkedeki popülaritesine rağmen hiçbir zaman uluslararası üne sahip olmadı. Mezun olduğu hukuk alanında çalışmamaya karar veren Ruiz, Caracas'ta ev yapımı takılar satmaya başladı.

        • 3

          Uzun dönemli bir ilişkisi bulunmayan Ruiz, bir dönem erkek kardeşiyle yaşadı. Güzellik kraliçesinin arkadaşları, kardeşinin Ruiz'i kıskandığını ve kendisine hiçbir şekilde özgür bir alan tanımadığını söylüyordu. 2005'te verdiği bir söyleşide Ruiz de arkadaşlarını doğrulayarak, "Kardeşim beni aç bırakırdı. Sıklıkla tehdit ederdi ve beni döverdi. Polisi tekrar tekrar aradım ama hiçbir zaman bir şey yapmadılar" demişti.

        • 4

          Gördüğü şiddet nedeniyle 2000 yılında kardeşinin yanından ayrılmaya karar veren eski Miss Venezuela, sokakta yaşamaya başladı. Rosalba Gomes, son iki yıldır tanığı Ruiz'i şu sözlerle anlattı:

        • 5

          "Hayatı, ailesi veya arkadaşlarından destek almadan, olağanüstü depresyonla sona erdi. İçinde bulunduğu kapandan kaçmak için herhangi bir yol bulamadı. İçinde ve dışında çok güzel bir kadındı. Benim sevimli, küçük, yaşlı kadınım. Onun anekdotlarını dinlemeyi çok severdim, her şey hakkında konuşurduk."

        • 6

          Ruiz'in cesedinin bulunduğu hastanenin sözcüsü, cesedin henüz resmi olarak teşhis edilmediğini belirtti. Sözcü, aileyi hastaneye çağırdıklarını, ancak ailenin kendilerine olumsuz yanıt verdiğini de sözlerine ekledi.

          Daily Mail

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa