Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İtalya'da göçmenleri taşıyan tekne battı: 41 kişi öldü

        Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman, yaptığı açıklamada, batan teknedeki 41 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin askeri gemi tarafından kurtarıldığını söyledi.

        Teknenin Trablus'tan geçen cumartesi günü ayrıldığını belirten Millman, teknedeki göçmenlerin hepsinin Afrikalı olduğunu ve kurtarılan 4 kişiden ikisinin Nijeryalı, birinin Ganalı diğerinin ise Nijerli olduğunu ifade etti.

        Sahil güvenlik ekipleri, son 5 günde İtalya ile Libya arasında insan kaçakçılarının yoğun olarak kullandığı, Sicilya Kanalı olarak anılan bölgede yaklaşık 6 bin kaçak göçmeni kurtardı.

        İTALYA RESMİ AJANSI ANSA'DAN ŞOK İDDİA: MÜSLÜMAN, HRİSTİYANLARI DENİZE ATTI

        İtalya resmi ajansı ANSA'nın haberine göre, 14 Nisan'da Libya sahillerinden yola çıkan ve içinde 100 kadar kaçak göçmeni İtalya'ya taşıyan şişme bir botta, Müslüman ve Hristiyanlar arasında kavga çıktı. Tekneden canlı kurtulan tanıkların anlattıklarına dayandırılan iddialara göre, bu sırada Müslümanlar, Nijeryalı ve Ganalı 15'e yakın Hristiyanı, dini inançlarından dolayı denize attı. Bu kişilerin denizde can verdiği ileri sürüldü.

        İtalyan yetkililer olaya ilişkin, dini nefret suçuyla ağırlaştırılmış cinayetlerden sorumlu tutulan Senegalli, Malezyalı ve Fildişi Sahilli 15 göçmenin Palermo kentinde gözaltına alındığını açıkladı. Bunların, teknede bulunan diğer kişiler tarafından teşhis edildiği belirtildi.

        AA-DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa