Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de Ferguson olayları bugün de devam ediyor

        ABD'nin Missiouri eyaletinde 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memuru Darren Wilson'ın yargılanmasına gerek olmadığına karar verilmesinin ardından süren olaylar, ikinci gününe girdi.

        Jürinin günlerdir süren değerlendirmesinin ardından St. Louis kentinin Ferguson mahallesinde Brown'u öldüren polis memuru hakkında 9'u beyaz ve 3'ü siyahiden oluşan 12 kişilik jürinin açıklanan kararı ülkede öfke patlamasına neden oldu.

        Gelişmelerin merkezinde yer alan Ferguson'da kararı cep telefonları ve televizyondan takip eden gruplar, polis memurunun yargılanmasına gerek görülmemesi kararı üzerine sokaklara çıkarak karara tepki gösterdi.

        Bazı göstericiler polis araçlarına saldırıp ateşe verirken bazıları da civardaki dükkanların camlarını kırarak çevreye zarar verdi. Polis bazı bölgelerde göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandı. Biber gazından görev yapan gazeteciler de etkilendi.

        Dün gerçekleşen eylemlerin bugün de sürmesinin beklenmesi üzerine, New York Times olayların giderek şiddetlendiği St. Louis bölgesine daha fazla askeri destek istendiğini ve gece için askeri hazırlığın hızlandığını yazdı. Özellikle Ulusal Muhafız Birliği'ne bağlı askerlerin gece yaşanabilecek olaylarla ilgili hazırlandığı belirtildi.

        Missouri Valisi Jay Nixon, , "Dün gece yaşadığımız görüntüler bir daha tekrarlanmayacak" dedi.

        St. Louis Emniyet Müdürü Jon Belmar, olaylı gecenin sabahında yaptığı basın toplantısında, 10 bin polisin görev yaptığı Ferguson'daki olaylarda, 61 kişinin göz altına alındığını bildirdi. Belmar, ''Gerçekten ben orada barışçıl bir protesto görmedim. Bundan hayal kırıklığına uğradım" dedi.

        Daha sonra yapılan başka bir açıklamada ise gece boyu devam eden gösterilerde gözaltına alınanların sayısının 82'yi bulduğu kaydedildi. Olaylarda onlarca bina ve aracı ateşe veren göstericilerin bir kısmının özellikle alkol ve gıda satan dükkanları yağmaladıkları görüldü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa