Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail Başbakanı Netanyahu, İran ile yapılan nükleer müzakereleri endişeyle takip ettiklerini, diğer ülkelere de endişelerini ilettiklerini belirtti

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İran'la yapılacak bir anlaşma, İsrail, bölge ve dünyanın geleceği için son derece tehlike arz etmektedir" dedi.

        Netanyahu, İsrail parlamentosu Knesset'te yaptığı konuşmada, İran ile yapılan nükleer müzakereleri endişeyle takip ettiklerini, diğer ülkelere de endişelerini ilettiklerini belirtti.

        Bugün önemli bir gelişme yaşandığını söyleyen Netanyahu, "Her zaman dediğimiz gibi, kötü bir anlaşma yerine hiç anlaşma yapmamak yeğdir. İran'la yapılacak bir anlaşma, İsrail, bölge ve dünyanın geleceği için son derece tehlike arz etmektedir" diye konuştu.

        Netanyahu, en azından şu an için İran ile bir anlaşmaya imza atılmamasının önemine işaret ederek, "Önümüzdeki zaman diliminde de İran'ın bizi ve diğer ülkeleri tehdit edecek bir nükleer güç haline gelmemesi için mücadele edeceğiz" ifadesini kullandı.

        İran nükleer görüşmeleri için İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, BM Güvenlik Konseyi üyeleri ve Almanya'dan oluşan P5+1 ülkeleri adına başmüzakareci olarak görev yapan Catherine Ashton, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Viyana'da bir araya gelmişti.

        Taraflar arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde 24 Kasım 2013'te varılan geçici anlaşmada 20 Temmuz 2014'te kadar kapsamlı bir anlaşmaya varılması öngörülmüş ancak görüş ayrılıklarının giderilememesi üzerine müzakerelerin 24 Kasım 2014'e kadar uzatılmasına karar verilmişti.

        Öte yandan, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, bugün Viyana'daki görüşmelerin tamamlanmasının ardından bazı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İran nükleer görüşmelerinin 30 Haziran 2015'e kadar uzatıldığını açıklamıştı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa