Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Peşmerge Kobani'ye geçti, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bekleyen Peşmerge konvoyu Kobani'ye ulaştı

        Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından Halep'e bağlı Kobani'ye (Ayn el Arap) gönderilenPeşmergekonvoyu, sınır hattına hareket etti. Konvoy, saat 21. 50 sıralarında Kobani'ye ulaştı.

        Irak'ın Erbil kentinden yola çıkarak Kobani'ye geçmek üzere Suruç'a ulaşan ve yaklaşık iki gündür ilçede bekleyenPeşmergegüçleri, bulundukları özel alandan çıkış yaptı.

        Özel harekat polisi ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi altında Mürşitpınar Sınır Kapısı'na doğru hareket eden konvoyda, aralarında doçka, katyuşa füzesi ve havan topunun da bulunduğu çok sayıda mühimmatın üstü açık şekilde taşındığı görüldü.

        Konvoyun geçişi esnasında yol güzergahı karşılıklı olarak trafiğe kapatıldı.Peşmergeler saat 21.50 sıralarında Kobani'ye ulaştı. (AA)

        Peşmerge ekibinden sadece 10 kişilik bir grup dün saha incelemesi için Kobani’ye giriş yapmıştı.10 kişilik Peşmerge ekibinin Irak'tan getirilen silahların nerede duracağı ve birliklerin IŞİD'e karşı nasıl pozisyon alacağının planlanması amacıyla Kürt kasabasına girdiği bildirilmişti.

        Öte yandan Kobani’deki kaynakların aktardığı bilgilere göre, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kasabaya gönderilen yaklaşık 200 kişilik grup IŞİD’e karşı cephede aktif olarak savaşmaya başladı.ÖSO mensupları bölgenin doğu, güney ve batı cephelerinin hepsinde IŞİD’e karşı savaşıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa