Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu ABD'nin Kobani yardımları IŞİD'in eline geçti, ABD'den korkunç hata, O silahklar IŞİD'in eline geçti.

        Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından gönderilen ve ABD uçakları tarafından Kobani'deki YPG mevzilerine dün sabaha karşı bırakılan silah yardımının bir kısmının yanlışlıkla IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeye düştüğü iddia edildi. Dün ise ABD tarafından yapılan açıklamada, yanlış noktaya atılan silahların vurulduğu bildirilmişti.

        IŞİD militanları tarafından çekilen ve video paylaşım sitelerinde yayınlanan bir görüntüde, paraşüt ile bölgeye bırakılan koliler görülüyor.

        Yüzünü maske ile kapatan silahlı bir IŞİD militanı ise Arapça yaptığı konuşmada koalisyon uçaklarının silah yardımını, YPG yerine yanlışlıkla kendilerinin bulunduğu bölgeye bıraktığını söylüyor. "Bu yardımı uçaklarla kafir PKK'ya gönderdiler ama çok şükür elimize geçti" diyen IŞİD militanı daha sonra etrafa saçılan kutuları açarak içindeki el bombaları ile roket başlıklarını gösteriyor.

        Dün ise ABD tarafından yapılan açıklamada, yardımların yanlış yere bırakılması üzerine yine ABD uçakları tarafından bombalandığı bildirilmişti.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa