Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Gemide açlıktan öldüler

        BMMYK'nın açıklamasında, insan tacirlerine güvenerek Yemen'e gitmek üzere gemiye binen ve gemideki arıza nedeniyle 18 gün denizde aç ve susuz kalan 52 Somalili hayatını kaybetti.

        Açıklamada, motoru bozulan gemideki 71 kişinin ise Yemen sahil güvenlik görevlileri tarafından kurtarıldığı belirtildi.

        Kurtulanların, BMMYK görevlilerine yaptıkları açıklamaya göre, 124 kişiyi taşıyan gemi Somali'den 3 eylülde ayrıldı. Limandan ayrıldıktan birkaç saat sonra geminin motoru durdu ve silahlı insan tacirleri motoru tamir etmek için malzeme alacaklarını söyleyerek gemiden ayrıldılar, ancak geri gelmediler.

        Geminin 21 eylülde Yemenli sahil güvenlik görevlilerin tarafından fark edildiği ve gemidekilerin kurtarıldığı belirtildi.

        BMMYK'ya göre 18 gün boyunca yiyeceksiz ve susuz kalan yolculardan 48'i gemide öldü. 4 Somalilinin de kurtarıldıktan sonra hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

        71 kişinin kurtarıldığı belirtilen açıklamaya göre, Yemen kıyılarına yüzerek ulaşmak amacıyla gemiden atlayan bir Somalili de kayboldu.

        İnsan tacirlerine kendilerini Yemen'e götürmeleri karşılığında 70-200 dolar ödedikleri kaydedilen Somalililerin yaşlarının 2 ila 40 arasında olduğu belirtiliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa