Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolarda son durum ne? - Döviz Haberleri

        Dolar/TL güne 5.3888 TL seviyesinden başladı, öğleden önce 5.3469'a kadar geriledi. ur dün 5.43'e kadar yükselmişti. Dolardaki zayıf seyir ve TL'ye yönelik iyimserlikle geçen hafta yönünü sert bir şekilde aşağı çeviren kur dün güne 5.32 civarında yatay bir seyirle başlamış, öğleden sonra yükselerek 5.43'ün üzerine kadar çıkmıştı. Kurun yükselişinde iyileşen enflasyon beklentilerinin Merkez Bankası'nın bir sonraki toplantıda faiz indireceği beklentisi etkili oldu.

        YÖN BELİRLEYİCİ UNSURLAR

        Piyasalar son dönemde Türkiye-ABD ilişkilerindeki iyileşmeparalelinde Halkbank konusundaki gelişmeleri izliyor. Diğeryandan İran yaptırımlarına tanınan muafiyet, ABD faiz kararlarıve Brexit süreci küresel piyasalarda yön belirleyici unsurlarolarak takip ediliyor.

        PETROLDEKİ DÜŞÜŞ ETKİLİ

        Geçen haftaya 5.50 seviyesinin üzerinde başlayan Dolar/TL,Hazine'nin finansman ihtiyacının azalması nedeniyle daha azborçlanması, gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik artanrisk iştahı, petrol fiyatlarındaki düşüş ve ABD ile ilişkilerdeiyileşme beklentisiyle yönünü aşağı çevirmişti.

        GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa