Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar - Döviz Haberleri

        Dolar dün serbest piyasada 3.6555 TL seviyesinden günü tamamlamıştı.

        ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin açıklamaların takip edildiği piyasada, krizin çözüleceği algısı yaratan açıklamalarda kur gevşerken, tansiyonun yükseldiği anlarda ise kur da yönünü yukarı çeviriyor.

        Bugün için de iki taraftan gelecek açıklamalar kur için belirleyici olacak. Bunun yanında İdlib'deki askeri hareketlilik de piyasa için önemli bir gündem maddesi olmaya aday.

        ABD ENFLASYONUNA DİKKAT

        Gün içinde dolar kurunu etkileyebilecek önemli bir veri ise ABD'den gelecek. ABD'de açıklanacak olan tüketici enflasyonu rakamları, FED'in önümüzdeki döneme yönelik faiz stratejisi açısından güçlü bir ipucu verecek. Tüketici enflasyonunun yıllık bazda yüzde 2'nin altını işaret etmesi durumunda dolarda düşüş yönünde bir hareket yaşanabileceği ifade ediliyor.

        REKLAM

        Dolar bu sabah itibariyle sakin bir seyir izlerken, saat 08.25 itibariyle 3.6515 TL'den el değiştirdi. Euro ise 4.3280 TL oldu. Dolar saat 09.50 itibariyle de 3.6494 TL'ye geriledi.

        ABD BORSALARINDA DÜŞÜŞ

        Önceki günü rekorla tamamlayan ABD borsalarında dün düşüş etkili oldu.

        New York borsasında, Dow Jones Sanayi Endeksi 31,88 puan (yüzde 0,14) azalarak 22.841,01 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 4,31 puan (yüzde 0,17) düşüşle 2.550,93 puana geriledi.

        Nasdaq Teknoloji Endeksi de 12,04 puan (yüzde 0,18) değer kaybıyla 6.591,51 puana geriledi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa