Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Diyarbakır teravih namazı saat kaçta? Diyanet ile 2024 Diyarbakır teravih namazı vakti ve saatleri
        • 1

          Diyarbakır teravih namazı saatleri, Ramazan ayının gelişiyle beraber yeniden gündeme geldi. Cemaatle birlikte teravih namazı kılmak isteyenler Hakkari teravih namazı saatlerini sorguluyorlar. 10 Mart'ta ilk kez kılınacak olan teravih namazı arefe günü kılınmaması sebebiyle son olarak 8 Nisan'da eda edilecek. İşte, 2024 Diyanet Diyarbakır teravih namazı vakti saatleri...

        • 2

          DİYARBAKIR TERAVİH NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

          Teravih namazı yatsı namazının hemen ardından kılınır. İşte Diyarbakır yatsı namazı vakitleri:

          10 Mart Pazar yatsı vakti: 19:43

          11 Mart Pazartesi yatsı vakti: 19:44

          12 Mart Salı yatsı vakti: 19:45

          13 Mart Çarşamba yatsı vakti: 19:46

          14 Mart Perşembe yatsı vakti: 19:47

          15 Mart Cuma yatsı vakti: 19:48

          16 Mart Cumartesi yatsı vakti: 19:49

          DİYARBAKIR NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        • 3

          TERAVİH NAMAZININ HÜKMÜ VE MAHİYETİ

          Terâvîh namazı Ramazan ayında, yatsı namazından sonra sabah namazı vaktine (fecrin doğuşuna) kadar kılınabilen nâfile namazın ismidir.

          Hadisi şeriflerde ramazan gecelerinin ihyası olarak nitelendirilen bu namaza dört rek‘atta bir dinlenme amacıyla biraz araverildiğinden "terâvîh" denmiştir.

          Resûl-i Ekrem (s.a.s.) ashabıyla beraber cemaat hâlinde bu namazı kılmış, onların iştiyakını görünce farz olur endişesiyle cemaatle kılmayı terk ederek yalnız kılmaya devam etmiştir (Buhârî, Salâtü’t-terâvîh, 1 [2012]; Müslim, Salâtü’l-müsâfirîn, 177-178 [761]). Yine Hz. Peygamber, “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan namazını (teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Salâtü’t-terâvîh, 1 [2009]; Müslim, Salâtü’l-müsâfirîn, 173-175 [759-760]) buyurarak teravih namazına teşvik etmiştir. Bu bakımdan teravih namazı, erkek ve kadınlar için sünnet-i müekkededir.

          Teravih namazını dört rek'atta bir selâm vererek kılmak caiz ise de iki rek'atta bir selâm vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rek'atının sonunda bir miktar oturup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlîl (lâ ilâhe illallah) ve salavât ile meşgul olunması uygundur.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa