Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır'ın Sur ilçesinde oturun kadınlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmek istiyorlar.

        Diyarbakır'da kadınlara yönelik yapmış olduğu sosyal sorumluluk projeleri ile tanınan Mukaddes Tanılır Evsen, Surlu kadınlar olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edip projelerini sunmak istediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük sevgi duyduklarını söyleyen Evsen, "7 Haziran 2015 seçimlerinden hemen sonra Diyarbakır'ın Merkez Sur ilçesinde terör örgütü tarafından başlatılan çukur eylemlerinde özellikle 6 mahalle çok büyük zararlar gördü. Burada yaşayan vatandaşlarımız ilin diğer ilçelerine göç ederek yaşama tutunmaya çalıştılar. Tabii ki bir o kadar bu göç olayı beraberinde maddi ve manevi külfetleri de getirdi. Hamd olsun devletimiz her konuda desteğini biz Diyarbakırlı kadınlar üzerinde hiç eksik etmedi. Bu çukur eylemlerinde en fazla etkilenen kesim maalesef kadın ve çocuklarımız oldu. Bu durum bizleri fazlasıyla etkiledi bizler de kadınlarımızla ile sık sık bir araya geldik ve çeşitli etkinlerle onlara moral ve motivasyon kaynağı olmaya gayret ettik" dedi.

        "Terör mağduru kadınlarımızın tek isteği cumhurbaşkanımız ile görüşmek"

        Çukur eylemlerinde etkilenen terör mağduru aileler ile bir aile olduklarını belirten Evsen, "Kadınlarımızın en büyük isteği Cumhurbaşkanımızla bir araya gelmek ve kendisiyle görüşmektir. Terör mağduru bayanlarımızın hikâyeleri bizleri derinden maalesef etkilemektedir. Ve biliyoruz ki bizlerin tek umudu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bir örnek vermem gerekirse, Ayşe Dolaş isimli bir kadınımız, çatışma ortasında kaldıklarını, yanlarına hiç bir şey almadan canlarını zor kurtararak olayın yaşandığı yerden ayrıldıklarını tekrar evlerine döndüklerinde evlerinin harabeye döndüğünü ve yıkıntılar arasında dolaşırken yerde çocukluğundan beri okuduğu Kur'anı Kerimi görüyor Kurşun izleriyle delik deşik olan Kur'anı Kerimi alarak virane olan evinden ayrıldığını bizlere hıçkırarak anlatıyor. Ve bu terör mağduru kadınımızın tek istediği bu Kur'anı Kerimi Cumhurbaşkanımıza eliyle sunmak ve Kendisinden yerine yeni bir Kur'an Kerim almaktır" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa