Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından kadınlara yasal haklarıyla ilgili bir seminer verildi.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde KADEM Diyarbakır İl Başkanlığınca düzenlenen bir seminerle kadınlara yasal hakları anlatıldı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminere KADEM İl Başkanı Op. Dr. Özlem Vuran’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Reşat Merttir de katıldı ve kadınların sorularını yanıtladı. Seminerde kadınlara sosyal destekler kapsamında yer alan eğitim, sağlık, aile ve ev yardımları ile şehit ve gazi yakınlarına sağlanan indirimler, iş kurma destekleri ve işsizlik yardımı gibi konularda izlenecek yollar hakkında bilgi verildi.

        “Bugüne kadar 3 bin kadına ulaşıldı”

        Yasal olarak kadınları koruyan birçok düzenlemenin mevcut olduğunu ve kadınların bu düzenlemelerin çoğundan habersiz olduğunu belirten KADEM İl Başkanı Op. Dr. Özlem Vuran, şunları kaydetti:

        “Bu yönde bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Kadınlara izlemeleri gereken yollar ve devletin sunduğu imkanlar hakkında bilgi veriyoruz. Böylece birçok kadınımızın yaşadığı mağduriyetlerin çözümüne katkıda bulunuyoruz. KADEM olarak bugüne kadar 3 bin kadına ulaştık. Bu sayıyı daha da arttırmayı hedefliyoruz.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa