Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aile terapisi alanında çalışmalar yürüten Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu, Diyarbakır’da genç psikologlara eğitim verdi.

        Aile terapisi alanında çalışmalar yürüten Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu, genç psikologlarla bir araya geldi. Aile ve Çift Terapisi kapsamında Diyarbakır Persona Psikoterapi Eğitim ve Danışmanlık merkezinde düzenlenen eğitime, Fışıllıoğlu’nun yanı sıra Uzman Psikolog Sadık Sun, Persona Psikoterapi Eğitim ve Danışmanlık merkezi yöneticileri Psikolog Melek Demir, Fatma Yücel ve psikolog ile psikolog adayları katıldı.

        Yaklaşık 5 gün süren eğitimlerde Fışıllıoğlu, evli çiftlerle ilgili önemli noktalara değindi. Evlilikte “O benim ailemle görüşmüyorsa ben de onun ailesiyle görüşmeyeceğim” şeklinde tepkisel kararların yanlış olduğunu ve bunun sorunları çoğu zaman daha da artırabildiğini vurgulayan Fışıllıoğlu, “Çiftler birbirlerini anlamak istemiyorlar, birbirlerini anlamaktan korkuyorlar, anlamaları halinde hak vereceklerini düşünüyorlar. Anlamak ile hak vermek farklıdır. Partnerimizi anlayabiliriz ama bu ona hak vereceğimiz anlamını taşımıyor. Çiftler iletişim kurarken duygularından ziyade fikirlerini/düşüncelerini ön planda tuttukları için tartışmalar yaşanıyor. Oysaki yaşadıkları olaylara yorum yapmak yerine yaşanılanların kendisinde hangi duyguları oluşturduklarını konuşsalar tartışmalar yaşanmayacak. Evlilikte evli olduğunuz kişi ile kurduğunuz yuva ailenizdir. Kişinin kendi anne, baba ve kardeşleri evlendikten sonra kök aile olmaktadır. Ama ne yazık ki evlendikten sonra bile kök aileyi birincil aile olarak gören çiftler vardır. Bu da problemlere yol açmaktadır” dedi.

        Program sonunda eğitimine tamamlayan psikologlara sertifikaları verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa