Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır ve Bitlis'te hain saldırı! 1'i asker 3 şehit

        Diyarbakır'ınHaniilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda 1 asker ile 1 sivil şehit oldu. Habertürk Haber Merkezi'nden Mehmet Kayahan'ın aktardığına göre; Topçular Karakolu'na giden sivil araca Şekale Tepe bölgesinde PKK'lı teröristlerce ateş açıldı.

        Saldırıda araçta bulunan Uzman Çavuş Sergen Çakmak ile gönüllü güvenlik korucusu Yasettin Opçin şehit oldu. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

        Bitlis'te ise merkeze bağlı Kayalıbağ köyü kırsalında PKK'lı teröristler odun toplayan sivilleri hedef aldı. Teröristlerin açtığı ateşte Nurullah Kılıçarslan isimli vatandaş yaşamını yitirirken, 4 kişi hafif yaralandı.

        AA'nın aktardığına göre; valilikten yapılan açıklamada, Hani ilçesinin Topçular Şekale Tepe bölgesinde seyir halindeki araca saat 15.05 sıralarında bir grup terörist tarafından ateş açıldığı bildirildi.

        Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadesine yer verildi.

        BİTLİS'TE ODUN TOPLAYAN KÖYLÜLERE SALDIRI

        Terör örgütü PKK mensupları Bitlis'te odun toplayan köylülere ateş açtı. 1 köylü şehit oldu, 4 köylü yaralandı. Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bitlis ili Merkez ilçesi Kayalıbağ Köyü kırsalında 19.03.2018 günü saat 13:45 sıralarında odun toplamak amacıyla bölgede bulunan (5) vatandaşa henüz tespit edilemeyen bölgeden, bir grup BTÖ mensubu tarafından saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırı neticesinde, Nurullah KILIÇARSLAN isimli vatandaş hayatını kaybetmiş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanan (4) vatandaşımız ise Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa