Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Diyabetli "Şeker Teyze"den diyabetli çocuklara rehber kitap

        Uşaklı "Şeker Teyze" lakaplı diyabet hastası Emine Bunaltan, hastalıkla geçen 34 yılını diyabetli çocuklara rehber olmak amacıyla kitaba dönüştürdü. Bunaltan, 17 yaşında bir yakınının evine ziyarete gittiği sırada şeker komasına girdiğini, sonrasında yapılan tetkiklerde tip-1 diyabet hastası olduğunu öğrendiğini söyledi.

        AA'nın haberine göre; diyabetli olduğunu öğrenmeden önce şeker ve şeker türevli gıdaları çok tükettiğini anlatan 50 yaşındaki Bunaltan, teşhis konulduktan sonra tüm beslenme alışkanlığını değiştirdiğini aktardı. Bunaltan, diyabetli kişilerin tedavilerinin yaşamları boyunca sürdüğünü, kendisinin de halen insülin iğnesiyle vücudundaki şeker oranını dengelemeye çalıştığını dile getirerek yaşam tecrübelerini diyabet hastaları ile paylaştığını, onlara yol göstermeye çalıştığını ifade etti.

        REKLAM

        DİYABETLİ ÇOCUKLAR İÇİN REHBER KİTAP YAZDI

        Çevresindekilerin kendisine "Şeker Teyze" lakabını taktığını vurgulayan Emine Bunaltan, Uşak Diyabetliler Derneği bünyesinde diyabetli hastalara tecrübelerini aktarmaya çalıştığını söyledi.Hastalığa yakalanan çocuklar ve ailelerinin çok zor günler geçirdiğini belirten Bunaltan, "Tanıdığım 20'nin üzerinde diyabet hastası çocuk var. Bu çocuklarla ve aileleriyle konuşuyorum. Doktorların tavsiyeleri ve tedavi yöntemlerinin dışında onlara nasıl beslenmeleri, neler yapmaları gerektiğini anlatıyorum" dedi.

        Bunaltan, diyabetli çocuklara rehber olacak "Diabetes" isimli resimli bir kitap hazırladığına işaret ederek şöyle konuştu: "17 yaşındayken diyabetli olduğumu öğrendim. Yaşamımı planlayarak hastalıkla yaşamayı, mutlu olmayı öğrendim. Tecrübelerimi diyabet hastası miniklere anlatarak onlara yardımcı olmak istiyorum. Ben ortaokul mezunuyum. Tecrübelerimi anlatmak için kitap yazmaya karar verdim. Kitapta hastalıkla tanışmamı, sonrasında başımdan geçenleri, hastaların yaşadığı güçlükleri ve yapılması gerekenleri, nasıl 34 yıl diyabetli yaşadığımı anlattım. İsteyen herkese bu kitabı veriyorum."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa