Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dışişleri'nden AKPM'ye 'Kavala' tepkisi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin (AKPM), dün Osman Kavala hakkında Türkiye'ye ilişkin kabul ettiği tavsiye ve kararla "tarihi bir hataya" imza attığını bildirdi.

        Bakanlık, AKPM'nin söz konusu kararı hakkında yazılı açıklama yaptı.

        AKPM'nin, dün Türkiye'ye ilişkin kabul ettiği tavsiye ve kararla, tarihi bir hataya imza attığı vurgulanan açıklamada, "AKPM bu girişimiyle, adli süreçleri siyasete alet etmekte ve diyalog kanallarını kapatmaya yeltenmektedir. Bu, AKPM'nin varoluş nedenini oluşturan demokratik değerlere aykırıdır. AKPM'nin görünürlük kazanmaya yönelik bu pervasızlığı ileride hicapla hatırlanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

        AKPM KARARI

        Strazburg'da toplanan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Türkiye'ye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bağlayıcı kararlarına uyması ve Osman Kavala'yı derhal serbest bırakması çağrısında bulunmuştu.

        Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üye devletlere Türkiye'nin Osman Kavala'yı serbest bırakmaması durumunda, 'Magnitsky mevzuatı' veya diğer mevcut yasal araçlar dahil olmak üzere yaptırımlar uygulamaya başvurmaları çağrısında bulunmuştu. Magnitsky yasası insan hakkı ihlallerine karıştığı düşünülen bireylere vize yasağı ve mal varlıklarının dondurulması gibi yaptırımlar öngörüyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa