Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Dijital dönüşümde BT güvenliği - Teknoloji Haberleri

        Dijital dönüşüm; iş modelleri, süreçleri ve müşterilerle olan etkileşimi kökünden değiştiriyor. Tüm sektörleri etkileyen bu dönüşümden finansal hizmetler de payını alıyor. Bu gelişmeden faydalanmak isteyen kuruluşlar, yenilikçi BT'yi (Bilgi Teknolojisi) eskiyle entegre etmek, dijital çalışma alanlarına olanak sağlamak ve varlıklarını, veri merkezlerinden mobil cihazlara tüm alanlarda korumak için teknolojiye ihtiyaç duyuyor.

        Citrix Türkiye Ülke Müdürü Altan Cengiztekin, finans sektörünün dijital dönüşümü için hibrit bulut, dijital çalışma alanları ve uçtan uca güvenlik konularının gerekliliğinin altını çiziyor ve BT güvenliği noktasında ihtiyaçları şöyle belirliyor:

        REKLAM

        Bir finansal hizmet firması;

        - BT altyapısını uçtan uca korumalı ve devamlı olarak savunma mimarisinin etkinliğini izlemeli.

        - Bunlar arasında hem çalışanlar hem de müşteriler tarafından kullanılan mobil cihazlar ve uygulamaların yanı sıra hibrit bulutlar ve dijital çalışma alanları bulunmalı.

        - Bu durum, mobil uygulamaları önemli bir ön yüz haline getiriyor. Bu yüzden dijital dönüşüm stratejisi; hibrit bulutların işlemesi, dijital çalışma alanları, veri havuzları ve mobil uygulamaları güvenceye alacak teknolojiyi içermeli.

        - Bu teknoloji ideal olarak kaynaklara bağlamsal erişim, merkezi düzeyde ve uygulama düzeyinde güvenlik ve ortamı şüphe uyandıracak davranışlara karşı izlemek amacıyla son teknoloji mantıksal analizlere sahip olmalı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa