Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Devlet Bahçeli: "Beşiktaş 11 yabancıyla çıksın, bırakırım" - Futbol Haberleri

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'deki makam odasında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

        Süper Lig'in 8. haftasında oynanan Konyaspor maçına 11 yabancı futbolcuyla çıkan Galatasaray için daha önce "Galatasaray, ismini değiştirsin. 11 yabancıdan bahsediyorsa aslan ya da Galatasaray demeyin" değerlendirmesininhatırlatılması üzerineBahçeli, takımların yerli futbolculara da yer vermelerinin faydalı olacağını söyledi.

        "BEŞİKTAŞ 11 YABANCIFUTBOLCUYLA ÇIKSIN, KULÜPTENAYRILIRIM"

        DevletBahçeli, şunları kaydetti:

        "11 kişi takım kuruyorsunuz, 11'i de yabancı. Yani antrenör de yabancı olursa o zaman yani hangi ülkenin takımıyız, nerede oynuyoruz? Galatasaray'lıların bunu düşünmesi lazım. Bunun için ya isim değiştirsinler ya bundan vazgeçsinler. Fenerbahçe, Galatasaray,Beşiktaş1900'lü yıllardan beri olan kulüplerdir. Bu kulüplerin, üzerinde öyle gölge taşımaması lazım. İki üç tane olur mu olur. Bizden de yurt dışına gidenler var. Oradan da bize gelenler olabilir. Ama 11 tane de gelirse düşünmek lazım.Beşiktaş'ta olmuş olsa şimdi, manşetlik bir laf söyleyeceğim,Beşiktaş11 yabancı futbolcuyla sahaya çıksın koyu birBeşiktaşlı olmama rağmen kulüpten ayrılırım.

        REKLAM

        Böyle bir takımda bakıyorsun futbolcuların hangisinin ayağında top var, ismi nedir şaşırıyorsun. Üstelik bazılarına dilin de dönmüyor. Kimisi İspanyol, kimisi Brezilyalı bilmem ne filan. O bakımdan bizim gençlerimize yol vermemiz lazım. Bunun için de altyapı dediğimiz unsuru geliştirmekte yarar var. Altyapıda daBeşiktaşüstattır. Güzel futbolcular çıkartmıştır, yine çıkar."

        Beşiktaş'ta en beğendiği futbolcunun kim olduğu sorusuna iseBahçeli, espirili bir şekilde "Alayını beğeniyorum." yanıtını verdi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa