Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Denizli Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içindeki parklarda kedi evleri oluşturmaya başladı.

        Pamukkale Belediyesi, sokak kedileri için proje hazırladı. Sokak kedilerinin yazın sıcaktan, kışın da soğuktan korunması amacıyla kedi evleri oluşturuldu. Pamukkale sınırları içinde şimdilik şehir merkezindeki parklarda kedi evleri konulmaya başlandı. İlk etapta Kuşpınar, Zeytinköy, Bağbaşı, 15 Mayıs, Atalar, Mehmetçik, İstiklâl, Kınıklı, Topraklık, Kervansaray, Siteler mahallelerine uygun olan parklarda kedi evleri uygulaması başladı. Su ve yemlerinin periyodik olarak kontrolünün yapılacağı kedi evlerine vatandaşlar da ilgi gösteriyor. Birçok hayvansever vatandaş, kedi evlerindeki kaplara su ve yem bırakıyor. Pamukkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki parklara zaman içinde kedi evlerini oluşturmaya devam edecek.

        “Emanetlere önem veriyoruz”

        Sokakta yaşayan tüm canlıların kendilerine emanet olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Biz de bu emanete sahip çıkmak için ilçe sınırlarımız içindeki park ve yeşil alanlarımızda uygun yerlere daha önce kuş yuvaları yapmıştık. Şimdi de yine uygun olan yerlere kedi evleri konuluyor. Yaşamın doğallığını koruyarak ilçede birçok hizmeti gerçekleştiren Pamukkale Belediyesi olarak sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi yönündeki örnek proje çalışmalarımız devam edecek” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa