Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ulusal Eğitim İstatistikleri Veri Tabanı 2017 yılı verilerine göre, Denizli’deki okuma yazma oranının yüzde 98.49 olduğu belirtildi.

        TÜİK, 2017 yılında Denizli’de 6 yaş ve üzeri nüfus içinde okuma yazma bilenlerin oranı yüzde 98,49 olduğu bildirdi. Denizli Türkiye genelinde okur yazar oranının en yüksek olduğu 3. kent oldu. Denizli’de kadınların yüzde 97,45’i, erkeklerin ise yüzde 99,54’ü okuma yazma bildiği aktarıldı. Kentte okur yazar oranının en yüksek olduğu yaş grubu yüzde 99,98 ile 1417 yaş grubu oldu. Okur yazar oranının en düşük olduğu yaş grubu ise yüzde 91,22 ile 65 yaş ve üstü nüfus oldu. Denizli’de 15 yaş ve üzeri nüfus bitirilen eğitim düzeyine göre incelendiğinde ilk sırayı 224 bin 399 kişi ile ilkokul mezunları alırken, ilkokul mezunlarını 183 bin 573 kişi ile lise veya dengi okul mezunları takip etti. Doktora mezunlarının oranı 2 bin 177 kişi olurken yüksek lisans mezunlarının oranı 8 bin 606 kişi yüksekokul ve fakülte mezunlarının oranı ise 113 bin 876 kişi oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa