Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 24 Haziranda gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ile ilgili bazı basın yayın organlarında nüfus cüzdanları ile ilgili çıkan haberlerle ilgili açıklama yapıldı.

        Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında, 24 Haziran'da yapılacak ‘Cumhurbaşkanı ve 27. dönem Milletvekili Genel Seçimleriyle’ ilgili, eski nüfus cüzdanlarının kullanım sürelerinin 10 yıl olduğu, 24 Haziran 2007 ve öncesi nüfus cüzdanlarının geçersiz sayılacağı ve mutlaka yenilenmesi gerektiği yönünde haberler yer aldığı hatırlatıldı. Resmi bir açıklama olmadığı müddetçe vatandaşların bu tür haberlere itibar etmemeleri gerektiğini vurgulandığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü mevzuatlarına göre nüfus cüzdanlarının kullanım sürelerinin 10 yıl olduğu ile ilgili herhangi bir düzenleme bulunmadığı görülmüştür. Vatandaşlarımızın ellerinde bulunan mevcut nüfus cüzdanlarının, kimlik kartı başvurularını yapıncaya kadar geçerli olduğu hususunda yazılı açıklama yapılmış olup, vatandaşlarımızın resmi açıklamaları itibar etmeleri rica olunur” ifadelerine yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa