Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Güney ilçesinde, sağanak nedeniyle sel sularının mahalle aralarına taşıdığı çamur ve kaya parçaları temizlenirken, AFAD ekipleri hasar tespit çalışması yapıyor.

        İlçede, dün öğleden sonra şiddetli yağış nedeniyle mahalle aralarında biriken toprak ve kaya parçaları belediye ekiplerince kaldırıldı. Ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar da biriken su ve çamuru temizliyor.

        Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görevlileri, iş makinesi yardımıyla zarar gören yol ve alt yapıları onarmak için çalışmalara başladı.

        AFAD ekipleri de selin neden olduğu hasar tespit çalışması yapıyor.

        İlçe merkezinde 12 ev ve iş yerinin selden dolayı zarara uğradığı öğrenilirken, bazı istinat duvarları yıkıldı. Çok sayıda aracın da selden dolayı zarar gördüğü ilçede, eski bir kamu binasının duvarı park halindeki traktörün üzerine devrildi.

        Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hafta içerisinde üç kez sel felaketi yaşandığını, dünkü yağışın daha şiddetli olduğunu belirtti.

        Yağıştan tarım arazilerinin de büyük zarar gördüğünü söyleyen Ayhan, "İlçe merkezinde sel sularından dolayı yollarda meydana gelen göçük sebebiyle içme suyu ve kanalizasyon hatlarımızın tamamı yüzeye çıktı. İlçe merkezinde ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor. Dün geceden beri gerek Denizli Büyükşehir Belediyesi gerek DESKİ gerek belediye ekipleri, koordine halinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu anda 300 hane hariç ilçenin tamamına su vermeye başladık. Ekiplerimizin çalışmaları sürüyor." dedi.

        Yıllardır ilçede yaşanmayan bir sel felaketine uğradıklarını ifade eden Ayhan, "5 bin 500 dekar arazide dolu vurması sonucu üzüm bağları ile kekik zarar gördü. Tütünler su altında kaldı. İlçe merkezinde 20 milyon lira civarında zarar var. Tarım arazileri ile beraber zararın boyutları artıyor. Şu anda 10 bin dönüm tarım alanı su altında." bilgilerini verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa