Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Damien Comolli ve Ali Koç'tan teknik direktör açıklaması (Aykut Kocaman Fenerbahçe'de kalacak mı?) - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe'de sportif direktör Damien Comolli için imza töreni ve basın toplantısı düzenlendi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyesi Semih Özsoy toplantıda yer aldı. Ülker Stadı 1907 Tribünü'nde gerçekleşen toplantıda Koç ve Comolli önemli açıklamalarda bulundu.

        Teknik direktör konusunda, yabancı hocalarla görüşüldüğü, yerli bir teknik direktörle çalışmaya karar verilirse bu ismin kesinlikle Aykut Kocaman olacağı belirtildi. Comolli, transferlerin büyük çoğunluğunun Şampiyonlar Ligi eleme maçlarına kadar tamamlamak istediklerini belirtti.

        Öte yandan Ali Koç, Fernandao'nun 3 milyon dolar karşılığında transfer olduğunu duyurdu.

        AÇIKLAMALAR

        ALİ KOÇ:Başlamadan önce kongre üyelerimize, taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Seçimde hem spor dünyasına hem de Türkiye'ye örnek olacak çok farklı bir seçim süreci yaşadık. Bize göre bir demokrasi şöleni oldu. Siyasi partilerin 1200-1300 delegeyle toplandığı ortamda Fenerbahçe'nin durumu takdire şayandır. Bu konuda hizmeti geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Buraya katılan üyeler 3-5 dakikalık uzaklıktan dünyanın öbür ucundan gelenlere kadar... Ambulansla, tekerlekli sandalyeyle gelenler... Çok farklı, güzel bir gün yaşadık. Medyaya da teşekkür ediyorum. Statta mazbata töreni yaptık, bu da bir ilkti. Başkan ve yönetim için ayrıcalıktı, onur ve şerefti. Yaklaşık 18 bin taraftar katıldı, ne kadar teşekkür etsek azdır. Pazar akşamı sonuçlar açıklandıktan sonra binlerce kişi çok güzel görüntüler oluşturdu. Onlara da teşekkürü borç biliriz. Umarız bundan sonra da böyle olur.

        REKLAM

        Artık aşağı yukarı bir hafta oldu. Çarşamba günü başladık çalışmaya. Başlar başlamaz personelle toplantı yaptık. Çalışma arkadaşlarımızla onlardan beklentilerimizi anlattık. Mutlu, huzurlu bir ortamda... Bunu biz sağlamalıyız. İki tane önemli konuya değindik. Hiçbir soruyu sormaktan, eleştirmekten çekinmeyin. Her şeye açığız. Her daim interaktif, proaktif olmalarını istedik. Hem kendi işleri için istedik. Hiçbir önerinin önemsiz olmadığını söyledik. Daha güzel, daha huzurlu ne öneriniz varsa getirin dedik.

        Finansal, hukuki konularda bir şeyler paylaşmak istiyorum. Neyi devraldığımızı bilmeliyiz. İki çalışma başlattık. Finansal konuda hali hazırda denetçimizin yardımıyla ne devraldığımızı tespit ediyoruz. Bu 3-4 hafta sürecektir. Hukuki olarak da çalışıyoruz. Ne var ne yok resmini çekmeye çalışıyoruz. 2 hafta içinde sonuçlanmasını bekliyoruz. Şu an buz dağının görünen kısmını görüyoruz. Üzülerek söylüyorum, beklediğimizden daha kötü bir tablo var. Kaynak getireceğiz dedik. Hibenin hangi şekilde gireceğine karar vereceğiz. Sponsorluklar... Komitemiz hızla çalışıyor. Fenerbahçe camiasının ileri gelenleri şimdiden elini taşın altına koyuyor. Semih Bey de bilgileri paylaşacak. İleriye dönük manevralarımızı yapmamız lazım. Tam ne yapacağımızı anlamamız için tespit gerekli. Türk futbolunun içinde bulunduğu mali durum sürdürülebilir değil. Fenerbahçe için söylüyordum ama bütün kulüpler için geçerli. Beklentileri gerçekçi tutmaya çalıştım. Şampiyonluk için çok mantıklı, akıllı yatırımlar yapmalıyız.

        REKLAM

        Transfer konusunda Fenerbahçe'ye büyük ilgi var. İçiniz rahat olsun. Lütfen transfer döneminde beklentileri çok yükseltmeyin. Sanki sizler kurallardan haberdar değil gibi... Sizler de sorumlusunuz. Bazen öyle isimler yazıyorsunuz ki... Ben mi yanlış biliyorum acaba diyorum. Fernandao için öyle rakamlar yazılıyor ki... Spor sayfaları diğer haberlerden daha çok takip ediliyor. Daha iyi bir dünya için sizlerin katkısı olmadan gerçekleştiremeyiz.

        Görev dağılımımız... İki başkan yardımcımız var. Biri Semih Özsoy, diğeri Burhan Karaçam. Bunları söyleyebilirim şimdilik. Dağılım normalden farklı olacak. En kısa zamanda, tahminen pazartesi sizlerle paylaşacağız. O klasik görev bölümünden biraz farklı olacak. Taraftar konusuna çok önem verdiğimiz için orada da değişik yaklaşımlarımız olacak. Yönetim kurulu olarak organizasyona çok önem veriyoruz. Bunları paylaşmak için oturtmamız lazım.

        Forma konusunda üretici forma karar veriyor. Bizim söz hakkımız yok.

        SEMİH ÖZSOY: Teveccüh karşısında onurluyuz. Beklentilerin farkındayız. Çorbada herkesin tuzu olacak. Camia bir kere daha büyüklüğünü gösterdi. Fenerium'un bir haftadaki artışı yüzde 89. 30 bin forma satılmış, bence bir rekor. Stokları eritmek için 20 bin daha gündemde. Bu akşam şampiyonluk gelirse daha da hızlanacaktır. Bunun benzeri kombine ve localarda var. İki katı talep geldi. Bugün resmi sitemizden açıklama yapılacak. Localarda elimizdekinin 2 katı talep var. Bu da bize onur, gurur veriyor. Birincisi bu süreçten art niyetli insanların faydalanmaya çalıştıklarını görüyoruz. Adımızı kullanarak ürün satmaya çalışıyorlar. Bunlara dikkat edelim. Mağazalarımızdan alışveriş yapalım. Yeni formalarda fiyat güzelleşmesi istiyorlar. Bu aşamada yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Rakiplerimiz de aynı fiyatlara çıkmışlar. Üstüne çalıştığımız taraftar formaları var. Belki bir nebze yardımcı olabilir.

        ALİ KOÇ: Damien'a sözü vermeden önce... Biz bir senedir çalışıyoruz kendisiyle. Futbol yapısı, kültürü, felsefesi oluşturmak istiyoruz. Kuvvetli bir sportif direktör hayalim vardı. Sadece futbol oynama olarak değil yapı olarak... Yapının içinde ne var? Oyuncu keşfetmek var, yetenek bulup yıldızlaştırmak var, akademiler var, futbol okulları var. Böyle baktığımız zaman Sayın Comolli'nin futbol dünyasında çok farklı konumlarda görev aldığını söyleyebilirim. Bizim hayal ettiğimiz dünyanın pekçok yerinde görev almış. En çok etkileyen konu şu: biri yetenek bulup yıldızlaştırmak, daha da önemli genç yetenekler için yaptığı yatırımlar. Ocak ayından beri kampanyamızı yaptık. Biz yönetimde olsak neler yaparızı düşündük. Kulüp ziyaretleri oldu, başkanlardan altyapı hocalarına kadar görüştük. Teknoloji şirketleriyle görüştük. Seçilme garantimiz yoktu, kendisiyle çalışma garantimiz yoktu. Kimyamız da uydu. En büyük yatırımımız olana futbol dünyasında paraların nasıl çar çur edildiğini gördük. Yanlış kişilerle ilişkilere girince neler olduğunu görüyoruz. Kendisinin duruşu, aldığım referanslar beni daha da cesaretlendirdi. Kişilik olarak en doğru insanı bulduğumuzu düşünüyorum. İnşallah beni yanıltmazsın Damien.

        DAMIEN COMOLLI: Öncelikle Sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Futbolda çalışan herkes Fenerbahçe'yi bilir. Buraya geldikten sonra bir kez daha gördüm. Bu kulüpte olan herkesten çok destek gördük. Yeni bir kültür yaratmak istiyoruz, Türkiye'de olmayan bir futbol kültürü yaratmak istiyoruz.

        Fenerbahçe Avrupa'da her zaman bilinen, saygı duyulan bir kulüp olmuştur. Genç oyuncularla, futbolla bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Futbolcu alırken futbolcu olarak bakarız ama insani kısmı da vardır. Ben her zaman şöyle düşünüyorum, iyi insanlar iyi futbolcu olabilir. Sorumluluklarımdan bahsedip sizi sıkmak istemiyorum. Çok üst düzey performans elde edeceğimiz bir ortam yaratmak istiyoruz. Teknik direktör de olabilir, futbolcu da olabilir, çimci de olabilir. Bu bize sürekli başarı getirecek diyemem ama iyi verim alıp başarı için mücadele edeceğimizi söyleyebilirim.

        Soru almadan önce önemli bir şey söylemek istiyorum. İlk katıldığımdan beri söylediğim, bütün duvarları yıkmak istiyoruz. Mental olarak tüm duvarlar yıkılmalı. Burada herkes bir diyalog içinde olmalı, iş birliği içinde olmalı. Taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Arsenal'de çalışırken de gördüm. Gerçekten buradaki taraftarlardan çok etkilendim. Buna ihtiyacımız var. Başarı için bu gerekli.

        Son bir şey daha... Futbolla ilgili değil. Transfer sezonu açıldığından beri çılgınlık dönüyor. Kesinlikle bir sosyal medya hesabım yok. Kızlarım sürekli sosyal medyada. Bazen beni uyarıyorlar. Orada yazılan hiçbir şeye inanmayın.

        ALİ KOÇ: Semih Bey ve bizim de sosyal medya hesaplarımız yok. İtibar etmeyin. Bilinmesi gereken bir şey olduğunda biz en şeffaf şekilde açıklarız.

        DAMIEN COMOLLI: Scout ve altyapı konusunda her şey çok net. Scout ekibinin kaç kişi olacağını belirledik. Potansiyeli olan, milli takımlarda oynayacak oyuncular istiyoruz. Sayısını net söylemem doğru olmaz. 10 olur, 11 olur, 13 olmaz. Şu an anlaşmış olduğumuz scoutlarımız var. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünya çapında pek çok isimle görüşüyoruz.

        Futbo akademisi için benim sözleşmem önemli değil. 5-10 yıl sonra nerede olmak istediğimizi konuştuk. Futbol akademisi kurmak çok zor bir şey değil. Akademiden sonuç almak çok zor değil. Dereağzı'nı ziyaret ettim, yeterli olmadığını gördüm. Scout konusunda şoke oldum. Akademinin bir scout ekibi olmadığını öğrendim. Fenerbahçe bünyesinde oynayan genç ve uluslararası futbolcular için araştırma yaptık. Bu konuda resim çok net.

        ALİ KOÇ: 3 yıllık dönemimiz olduğu için 3 yıldan fazla kontrat yapamıyoruz. En az 5-6 yıl gerekiyor. Damien'ın en çok dikkat çeken futbolcuların hep o yılın ilk 3 ayında doğması.

        TEKNİK DİREKTÖR AÇIKLAMASI

        ALİ KOÇ: Aykut hocamızla iki kere görüştüm. Mevcut resim için çok yardımcı oldu. Bu kadroyu ikinci yapmak bence çok büyük başarıdır. Bununla beraber beklentilerimizi paylaştık. Net bir şey söyleyebilirim, yerli hocayla devam edeceksek Aykut hocayla devam edeceğiz. Ersun hocayla görüştüler falan nereden çıktı bilmiyorum. Yerli hocayla devam edersek başkası olmayacak. Kendisinden cumaya kadar süre istedim. Damien'ın çalışmaları biraz daha süre istiyor. Gelecekle ilgili her türlü opsiyonumuzu değerlendireceğiz. Kimsenin baskısı altında kalmadan, duygusallığa minimum yer vererek karar almaya çalışıyoruz. Yakın zamanda kararımızı paylaşacağız

        COMOLLI: Bu konu çok basit. Ben Aykut hocayla toplantı yaptım. Toplantıdan gerçekten çok keyif aldım. Çok kibar, işini çok seven bir insan. Kendisinden her departman için rapor alıyorum. Daha sonra bir karar alacağım. Yönetime bildireceğim.

        Teknik direktör konusunda piyasada çok hakimiz. Yerli bir hocayla çalışırsak kesinlikle Aykut Kocaman'la çalışacağız. Yabancı isimler için de çok çalıştık. Çok iyi araştırma yaptık. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.

        Fernandao'nun satışıyla ilgili... Biz Fernandao'yu hocamız istediği için satmadık. Finansal olarak doğru olduğu için satmadık. Aykut Kocaman'ı bilgilendirdik.

        ALİ KOÇ: Beklenmeden gelen bir teklifti, süreli bir teklifti. Damien'a geldi teklif. Ben hocamızla paylaştım. Semih Bey'le oturduk, konuştuk. 32 yaşında bir oyuncu, kontratı seneye bitiyor. 6 ay sonra boşa çıkacak. Dolayısıyla kulübün çıkarları doğrultusunda doğru olduğunu söyleyebilirim.

        Aykut Kocaman'la çalışmak isterdim' demiştiniz, geçmiş zaman kullanarak, bu konuda değişen bir şey var mı? sorusuna cevap: Biz bütün değişkenleri göz önünde bulunduruyoruz. Anlık modumuza göre karar almıyoruz. İnşallah sonunda da en doğru kararları alabiliriz.

        ALİ KOÇ: 11 oyuncumuz 30 yaş ve üstü. Fernandao gidince 10'a düştü.

        COMOLLI:Yaş konusunda haklısınız, en yaşlı ortalamaya sahip ligiz. Hem milli takım hem lig için ortalama değişmeli. Benim görüşüm kesinlikle değişmeli. Finansal şartlar beklediğimizden kötü çıktı. Elimizden geleni yapacağız, bahane bulamayız. Her zaman yaratıcı kadro isterim. Teknik kadro, futbolcular, scout kadrosu... Farkı böyle yaratabiliriz.

        Önümüzdeki sezon kontratı bitecek çok futbolcu var. Bunlarla konuşacağız. Futbol iyi bir denge yaratma oyunudur. Ligin en iyi ofansif istatistiklerle ikinci olduk geçen sene.

        ALİ KOÇ: Şu kalıptan çıkmalıyız... Genç futbolcularla yarışılamaz. Şampiyonlar Ligi'nde 18-19 yaşında futbolcular oynuyor. Biz niye en yaşlı lig olalım. Biz yapmak istediklerimizi kademe kademe yapacağız. Ücretleri mecburen indireceğiz. Vizyonumuz, hayalimiz bu seneden önümüzdeki seneye olmayacak. Birinci önceliğimiz şu an sıkıntılar ve elimizdekilerle en iyisini yapmak, bu sene şampiyon olmak.

        FERNANDAO 3 MİLYON DOLAR'A GİTTİ

        Hep şeffaflık dedik. Açıklama zorunluluğumuz yoktu. 3 milyon dolar'a sattık Fernandao'yu. Kontratında bir madde vardı, eski kulübüne yüzde 20 gider diye. Onu da bertaraf ettik.

        COMOLLI:Kulüp içi iletişim benim için sürpriz oldu. Altyapıdakilerin hiçbirinin A takımla iletişimi olmadığını gördüm. 2 kişiyle konuştum, A takımla ilgili oyuncu izlemeleri gerektiğini ama iletişim kuramadıklarını söylediler. İyi bir iletişim kurulmalı.

        Dünya Kupası'yla ilgili bencilce olacak Fransa yarı finale çıkarsa ülkem olduğu için giderim. Oyuncu izlemek için gitmem, oradaki oyuncuları zaten biliyoruz. Turnuva sırasında oyuncularla anlaşma yapmak büyük bir hatadır. Çok farklı bir performans gösterirler.

        ALİ KOÇ: Fenerbahçe'nin amiral gemisi futbol. Sportif başarı geldikçe ticari güçleniyor.

        COMOLLI: Kesinlikle bütün transferlerimizi ilk maçtan önce bitirmek istiyoruz. Transferlerin yüzde 80-90'ının elemeler öncesi bitmesini istiyorum ama bazen her şeyi kontrol edemiyorsunuz. Son dakika transferlerinden şahsen nefret ediyorum. Kariyerimde çok iyi de çok kötü de son dakika transferleri yaptık. Para harcama konusunda saçmalamayacağız. Şampiyonlar Ligi'ne katıldık diye kafamızdaki planın dışına çıkmayacağız.

        ALİ KOÇ: Aşağıda bizi bekleyen insanlar var toplantı için. İçinde bulunduğumuz sıkıntılardan dolayı kiralama modeli öncelikler içinde. Kiralama olunca da iş uzuyor. Panik transfer yapmayacağız. Elendik dikkat dağıtalım diye transfer yapmayacağız. Geçen yıl Vardar'a elendiğimizde olduğu gibi olmayacak. Ama son dakikalarda bir fırsat doğabilir, o zaman olabilir.

        BUVAC'LA GÖRÜŞTÜ MÜ?

        COMOLLI: Türkçe bilmediğim için Türk basınını takip etmiyorum. Görüştüğümüz çok fazla isim var. İsim söylemememin doğru olduğunu düşünmüyorum. Her şeyden önce Aykut Kocaman'ın devam eden bir kontratı var. Size bir sürü isim söylememin bir faydası olacağını düşünmüyorum.

        BARCELONA'DA KİRALIK OYUNCU GELECEK Mİ?

        ALİ KOÇ: Tüm ilişkilerimizi kullanmak zorundayız. İlişkiler bir yere kadar. Dostluk başka şey, ticaret başka şey.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa