Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner makamında silahlı saldırı! Kadir Küçüköner kimdir?

        Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, polis memurunun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı.

        AA'nın haberine göre; Cumhuriyet Savcısı Küçüköner, bir polis tarafından makamında silahla vuruldu.

        Ağır yaralanan Küçüköner, özel bir hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından hava ambulansıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

        Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, Küçüköner'in, polis memuru tarafından vurulduğunu söyledi.

        Polis memurunun gözaltına alındığını belirten Tanrıkulu, "Olayın nedeni henüz belli değil. Odaklandığımız asıl konu savcı beyin sağlık durumudur. Hava ambulansıyla götürülüyor, yaşamasını umuyoruz." dedi.

        REKLAM

        SALDIRININ NEDENİ "İZİN TARTIŞMASI" İDDİASI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Soner Özcan'ın haberine göre; Olay saat 15.00 sıralarında Korkuteli Adliyesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Korkuteli Adliyesi'nde katip olarak çalışan Ş.A. , bir yıldır ilçede Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Kadir Küçüköner'den engelli oğluyla ilgilenmek için izin istedi. İzin talebine olumsuz yanıt alan Ş.A. ile Küçüköner tartıştı. Tartışmaya Ş.A.'nın yanında bulunan polis memuru eşi T.A. da katıldı. Tartışmanın büyümesi üzerine T.A. beylik tabancasıyla Küçüköner'e 5 el ateş etti.

        5 KURŞUN İSABET ETTİ

        Kol, bacak ve göğüs bölgesine 5 kurşun isabet ettiği belirtilen savcı ağır yaralandı. Polis memuru T.A. ise olayın ardından gözaltına alındı.

        KÜÇÜKÖNER'E POLİSLER 8 ÜNİTE KAN VERDİ

        Habertürk Haber Merkezi'nden Neşet Dişkaya'nın edindiği bilgiye göre ise; Antalya'da polis memuru T.A.'nın vurduğu Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner için hastaneye giden polisler 8 ünite kan verdi.

        BAKAN GÜL: SALDIRIYI KINIYORUM

        Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'in saldırıya uğramasına ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Korkuteli Savcısı Sn. Kadir Küçüköner’e yapılan saldırıyı kınıyor, uğradığı saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum Rabbim şifa versin." dedi.

        POLİSİN SİLAHI BEŞİNCİ MERMİDEN SONRA TUTUKLUK YAPMIŞ

        Olay yerindeki 5 kovana, silah ve tutukluk yapan silahtaki 10 mermiye el konuldu. Olaya diğer adliye görevlileri ve adliyede görevli polis memurları tarafından müdahale edildiği bilgisi verilen açıklamada olay sonrası ağır yaralanan Kadir Küçüköner'in Korkuteli'nde hastaneye kaldırıldığı, ambulans helikopteri ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne intikalinin sağlandığı, acil serviste gerekli tıbbi müdahalenin yapılarak ameliyata alındığı, ameliyat sonrası hastanın halen yoğun bakımda bulunduğu, solunum cihazına bağlı olarak tedavisinin devam ettiği bildirildi.

        POLİS MEMURUNDAN SONRA ZABIT KATİBİ EŞİ DE GÖZALTINA ALINDI

        Şüpheliler polis memuru Turgut A. ile eşi zabıt katibi Şerife A.'nın gözaltına alındığı bildirilen açıklamada şöyle denildi: "Suçta kullanılan silaha, olay yerinden elde edilen 5 adet boş kovana ve tutukluk yapan silahtan 10 adet mermiye el konulmuş, soruşturma kapsamında görevlendirilen 2 Cumhuriyet Başsavcı vekili ve 2 Cumhuriyet Savcısı ile olay tüm yönleriyle titiz bir şekilde araştırılmaktadır"

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa