Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çorum iftar vakti 2018! Çorum'da ilk iftar saat kaçta yapılacak? İşte Çorum imsakiyesi

        2018 Ramazan ayı 16 Mayıs iitbariyle başladı. Çorum ilk sahuru yaptıktan sonra ilk iftara hazırlanmaya başladı. Çorum'da iftar saat kaçta, oruç saat kaçta açılacak? Diyanet'in Ramazan imsakiyesine göre işte Çorum iftar vakti.

        ÇORUMİFTAR VAKTİ 2018

        11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının ilk iftarı idrak edilecek.Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 16 Mayıs Çarşamba Çorum'da iftar vakti19:57olarak yer almakta. Çorum'da saat19:57’de okunacak ezanla birlikte Ramazan’ın ilkiftarı yapılacak.

        ÇORUMİMSAK VAKTİ 17 MAYIS 2018

        Çorum yarın gece 2. sahura kalkacak. Çorum sahur vakti03:29olarakDiyanet’in resmi internet sitesinde yer almakta. Çorum'da03:29itibariyle 2. oruç tutulmaya başlanacak.

        REKLAM

        Çorum'da Ramazan davulcuları 'Mehter Marşı' ile uyandırdı

        ÇORUM'da davulcular, Ramazanın ilk sahurunda vatandaşları Mehter Marşı ile uyandırdı. Çorum'da bir geleneğin yaşatılması için Ramazan davulcuları, belediye tarafından tek tip giydirildi. Fes takıp, beyaz gömlek ve yelek giyen davulcular, mahalle mahalle dolaştı, Mehter Marşı ile vatandaşları sahura kaldırdı.

        Üçtutlar Mahallesi'nde göre yapan davulcu Bekir Şimşek (35), "Çorum´da 44 Ramazan davulcusu görev yapmakta. Belediyenin uygun gördüğü bu kıyafetlerle görev yapıyoruz. Biz bu işi yaparken belediyeden herhangi bir ücret almıyoruz. Sadece halkımızın verdiği bahşişlerle davullarımızı çalıyoruz. Ramazan'ın ilk sahurunda da bütün davulcular olarak Mehter Marşı'nı çaldık" dedi.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa