Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul CHP'nin eylemi öncesi Taksim'de güvenlik önlemleri

        CHP, 7'nci kez uzatılması planlanan OHAL için 81 ilin kent meydanlarında oturma eylemi düzenleyerek, basın açıklaması yaptı.

        TAKSİM'DEKİ OTURMA EYLEMİNE POLİS İZİN VERMEDİ

        CHP tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen Olağanüstü Hal (OHAL) protestoları kapsamında İstiklal Caddesi'nde oturma eylemi yapıldı.Taksim Meydanı'nda bir araya gelen CHP'liler, polisin burada açıklama yapmalarına izin vermemesi üzerine İstiklal Caddesi'ndeki Fransa Başkonsolosluğu önüne yürüdü.Burada, Türkiye genelinde eş zamanlı okunmak üzere hazırlanan ortak bildiriyi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu okudu.Bildirinin okunmasının ardından Kaftancıoğlu ile İstanbul milletvekilleri Gürsel Tekin, Mahmut Tanal ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun da aralarında yer aldığı gruptakiler, oturma eylemi yaptı. Yaklaşık 45 dakika süren eylemin ardından grup dağıldı.Oturma eylemi öncesi Taksim Cumhuriyet Anıtı çevresi polis bariyerleriyle çevrildi, İstiklal Caddesi girişinde çevik kuvvet otobüsleri ve TOMA bekletildi.

        REKLAM

        ANKARA GÜVENPARK'TA OTURMA EYLEMİ

        CHPAnkara İl Örgütü öncülüğünde Güvenpark´ta düzenlenen oturma eylemine,CHPGenel Başkan yardımcıları Tekin Bingöl, Haluk Koç, Fethi Açıkel,CHPmilletvekilleri,CHPAnkara İl Başkanı Adnan Keskin, İl Kadın Kolları Başkanı Türkan Çınar ve çok sayıda partili destek verdi. İktidar partisinin OHAL'i bir kez daha uzatmanın peşinde olduğunu söyleyenCHPAnkara İl Başkanı Adnan Keskin, "İlan ederken 1 buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine artık yeter demeye başlamıştır" dedi.

        'OHAL REJİMİNE DERHAL SON VERİLMELİDİR'

        Başkan Keskin, "Postallı darbelerle mücadele etmeyi badire görenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline gelmiştir" diyerek şöyle konuştu: "Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı parlamentonun yok sayıldığı milli iradenin tanınmadığı milletvekillerinin rehin alındığı faşist düzeni ortadan kalkmalıdır. Sendikalar meslek odalar ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücüyle uygulanan sindirme politikaları son bulmalıdır. Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama yürütme ve yargı ekleri yeniden çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir."

        Keskin, alanda bulunan partilileri oturma eylemine davet ederek, "Sadece bu meydanda değil, ülkenin 81 ilindeki meydanlardan Ankara´da ki saraylılara sesleniyoruz. Biz OHAL değil demokrasi istiyoruz" diye konuştu.CHP'liler yapılan konuşmanın ardından oturma eylemine geçti.

        REKLAM

        İZMİR KONAK MEYDANI'NDA TOPLANDILAR

        CHP, 'OHALdeğil demokrasi istiyoruz' sloganıyla 81 ilde düzenlediği bir saatlik oturma eylemi,İzmir'de de Konak Meydanı'nda gerçekleştirildi.

        CHP´nin 16 Nisan referandumunun yıl dönümünde 81 ilde eş zamanlı düzenlediği bir saatlik oturma eylemiİzmir'de de yapıldı. Konak Meydanı´nda 'OHALdeğil demokrasi istiyoruz' sloganıyla düzenlenen eyleme CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, CHPİzmirmilletvekilleri Mustafa Balbay, Atilla Sertel, CHPİzmirİl Başkanı Deniz Yücel, CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP'li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçe başkanları ve yaklaşık bin partili katıldı. Eyleme katılanlar 'Ne darbe neOHALdemokrasi derhal', 'Direne direne kazanacağız', 'Şeker fabrikaları satılamaz', 'OHALdeğil demokrasi istiyoruz' sloganları attı.

        ŞIRNAK'TAKİ OTURMA EYLEMİ İPTAL EDİLDİ

        REKLAM

        Şırnak'ta, CHP tarafından 'OHAL değil, demokrasi istiyoruz' sloganıyla yapılması planlananoturma eylemi, Bestler- Dereler'deki üs bölgesine düzenlenen ve 3 askerin şehit olduğu terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.

        CHP Genel Merkezi'nce yurt genelinde olduğu gibi Şırnak'ta da gerçekleştirilmesi planlanan oturma eylemi, Bestler- Dereler bölgesindeki Kuyutepe üs bölgesinePKK'lı teröristler tarafından sabah düzenlenen ve 3 askerin şehit olduğu saldırı nedeniyle iptal edildi. Parti binasında oturma eylemi yapmak için hazırlık yaptıkları sırada şehit haberini aldıklarını belirten CHP İl Başkan Başkanı Mehmet Uğur, "Genel merkez tarafından alınmış olan 16 Nisan'da 'OHAL değil demokrasi istiyoruz' ortak bildirisi için saat 12.00'den13.00'ekadar oturma eylemi yapmak için partimizde bulunduk. Parti binamızda olduğumuz sırada, Bestler- Dereler´de 3 şehidimiz olduğu için bunu iptal ettik. Onun için oturma eylemine son verdik. Şu anda parti binasındayız. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Kalanlara Allah sabır versin" diye konuştu.

        YOZGAT'TA OTURMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

        Yozgat'ta, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından, 'OHAL değil demokrasi istiyoruz'sloganıyla oturma eylemi gerçekleştirildi.

        Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen oturma eylemi,CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar´ın okuduğu basın açıklamasıyla başladı. EylemeCHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldızda katıldı.Yarım saat süren oturma eyleminin ardından CHP'liler meydandan ayrıldı.

        KASTAMONU'DA 1 SAATLİK OTURMA EYLEMİ

        Kastamonu'da CHP'liler, 'OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz' sloganıyla 1 saatlik oturma eylemi yaptı.

        Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen oturma eylemi öncesi, CHP İl BaşkanıHasan Baltacı açıklamalarda bulundu. OHAL'in bir an önce sonlandırılması gerektiğini söyleyen Baltacı, "Sadece bu meydandan değil, Türkiye´nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara´daki Saraylıları uyarıyoruz. Bizler OHAL değil Demokrasi istiyoruz" dedi.Konuşma sonrası oturma eylemi gerçekleştiren partililer daha sonra olaysız dağıldı.

        REKLAM

        ÇANKIRI'DA, "OHAL DEĞİL DEMOKRASİ İSTİYORUZ" PANKARTI

        Çankırı'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından 'OHAL değil demokrasi' sloganıylaoturma eylemi gerçekleştirildi.

        CHPİl Başkanlığı tarafından Karatekin Parkı´nda yapılan eylemeCHPİstanbul Milletvekili Dursun Çiçek,CHPÇankırı İl Başkanı İlhan Tekin, partililer ve vatandaşlar katıldı. Grup 'OHAL değil demokrasi istiyoruz' pankartı açtı.CHPİl Başkanı İlhan Tekin, "Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir.Bizler OHAL değil demokrasi istiyoruz" dedi.

        ŞANLIURFA'DA HDP'DEN, CHP'YE DESTEK

        Şanlıurfa’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından OHAL’in uzatılma durumuna tepki olarak gerçekleştirilen oturma eylemine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) de destek verdi.

        CHP, Olağanüstü Hal’in (OHAL) bir daha uzatılma durumuna karşı bugün yurt genelinde saat 12.00'de oturma eylemi gerçekleştirdi. Bu kapsamda Şanlıurfa’da daCHPil yönetimi Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde yaklaşık 50 kişilik bir grupla eylem yaptı. Basın açıklamasının okunduğu eylemde HDP Şanlıurfa il yönetimi deCHP’ye destek verdi.

        Yapılan basın açıklamasının ardındanCHPve HDP il yöneticisi ve üyeleri, yaklaşık yarım saat oturma eyleminden sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa