Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam CHP ekonomi masası toplandı - İş-Yaşam Haberleri
        .png
        .png

        CHP Ekonomi masası toplantısında Türkiye ekonomisinin sorunları ve çözüm önerileri konuşuluyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve parti yöneticileri ekonomi basını ile buluştu.

        Üreten, çalışan, hakça paylaşan Türkiye başlıklı toplantıda ilk panelin konusu “üreten ekonomi”. Toplantıda konuşan

        CHP lideri Kılıçdaroğlu reel sektörde krizin yeni başladığını işsizliğin daha da büyüyeceğini belirtti. Kılıçdaroğlu CHP'nin Dönüşüm Stratejisi'ni açıkladı. CHP lideri şunları söyledi:

        'Hukukun üstünlüğü sağlanmalı'

        "Katılımcı demokrasiyi güçlendirmek zorundayız. Dünyada söz sahibi olmanın birinci koşulu budur. Tek adam rejimlerinde bu olmaz. Siyasi partiler siyaseti yönetmek için değil de devlet olmaya geliyorsa ekonomik kriz de olur, krizde olur."

        "Üreten Türkiye - Kapsayıcı büyüme"

        "Gelir elde etmek yerine borçlanmak, üretmek yerine ithalat yapmak egemen güçlerin söz sahibi olmasına neden olur. Türkiye her alanda üretimden kesildi. Gelir dağılımı, bölgesel dengesizlik büyüyor. Türkiye bilgi çağını yakalamalı."

        "Güçlü sosyal devlet"

        "Huzur, barış için güçlü bir sosyal devlet olması lazım. Aile yardımları sigortası hayata geçirilmeli. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır."

        "Sürdürülebilirlik"

        "Demokrasinizi geliştirebilir, üretebilirsiniz, güçlü bir sosyal devlet olabilirsiniz ama trenin gerisinde kalmamalısınız. Üniversiteler bilgi üretemiyor. İktidar sahiplerinin haberi yok, dünyadaki gelişmeleri bilmiyorlar. Nasıl sürdürecekseniz? Dünyadaki gelişmeleri izleyerek, kendinizi yenileyerek sürdürebilir misiniz?"

        CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de toplantıda yaptığıkonuşmada "Kara bulutlar Türkiye üzerinde dolaşıyor. Büyük bir fırtına geliyor.Buradan çıkış büyük bir uzlaşma ile olur. Milli mutabakat yaklaşımı içinde olabilir. IMF yerine büyük güven tesisi için ciddi bir program hazırlanması lazım" dedi.

        REKLAM

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak "Hukuk devleti olmayan ülkelerin refahında tehditler oluşuyor. Türkiye'de fiziki ve beşeri sermaye buharlaşıyor. Kuvvetler ayrılığının olduğu güçlü bir parlamenter sisteme geçiş hazırlığı yapılmalı. 2002 krizinden Türkiye V şeklinde çıktı. Yönetim bu şekilde devam ederse L şeklinde devam edecek. Ekonomi çökecek ve bu şekilde devam edecek. Krizi yönetmek istiyorsanız, danışacaksınız, saydam ve hesap verebilir olacaksınız" ifadelerini kullandı.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da "Topraklarımızı koruyacağız tarım arazilerini sanayiye endüstriye inşaata açmayacağız. Amacımız gıdayı kendi ülkemizde üretip yeterli dengeli beslenmeyi sağlamak. Sulanabilir arazileri genişleteceğiz. Tarım sorunu bilimsel ve ekonomik değildir tarım sorunu politiktir. Tarımsal ihracatı durdurmak doğru değil. Sorun ithalat" değerlendirmesini yaptı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa