Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa Büyükşehir Belediyesi, ecdada vefa borcunu yerine getiriyor. II. Murad Han’ın vasiyeti gereği, Muradiye Külliyesi’ndeki mezarı başında ikindi namazı öncesi her gün Kur’anı Kerim okutuluyor.

        Türkiye’nin alanında en büyük yapıları arasında bulunan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Muradiye Külliyesi’ni ramazan ayının manevi atmosferi sardı. Osmanlı sultanlarından Fatih Sultan Mehmet Han'ın babası II. Murad Han’ın vasiyeti, 11 ayın sultanı ramazanda da unutulmadı. Fatih Sultan Mehmed Han’ın annesi Hüma Hatun’dan Cem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Şehzade Mustafa’ya kadar 12 türbe bulunan külliyede, II. Murad Han’ın saçaklı türbedeki gök kubbeli mezarı başında Muradiye Camii İmam Hatibi Mehmet Akif Öney tarafından ikindi namazı öncesi Kur’anı Kerim okunuyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi Müzeler Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan külliyedeki II. Murad Han’ın türbesini ziyaret edenler, sözlerin en güzeli olan Allah kelamı Kur’anı Kerim’in oluşturduğu manevi hazza ortak oluyor.

        Külliyeyi ziyarete gelen vatandaşların da takdir ettiği uygulamanın Sultan II. Murad Han’ın vasiyeti olduğunun altını çizen İmam Hatip Mehmet Akif Öney, "Sultan öldüğünde, ‘Hafızlar etrafımda Kur’anı Kerim okusun’ diye vasiyet etmiş. Bu ramazan ayında da Bursa Müftülüğümüz ve Büyükşehir Belediyemizin işbirliğinde bu vasiyeti yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz. İkindi namazı öncesi namaz vaktine dek, sultanın kabri başında Kur’anı Kerim okuyor ve sevabını burada metfun bulunanların ruhlarına bağışlıyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa