Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Merinos ve Hüdavendigar Kent parklarında 11 ayın sultanı ramazana yönelik hazırladığı Şehri Ramazan programları, ünlü isimleri Bursalılar ile buluşturmaya devam ediyor. Merinos Park'ında sevenleri ile bir araya gelen Mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer ile YazarŞair Serdar Tuncer, gönülleri fethetti.

        Tasavvuftan edebiyata, tarihten İslam ilmine kadar pek çok şeyin konuşulduğu programa Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Teravih namazı sonrası başlayan programda Serdar Tuncer, Yunus Emre ve Yaman Dede'nin naatı şeriflerini seslendirdi. ‘Ramazan geliyor’ diye sevinmenin imandan geldiğini ifade eden Tuncer, rahmet ayının Müslümanlar açısından önemine değindi.

        Muhammed Aleyhisselam’ı konu alan ve onu öven, ondan şefaat dilemek için yazılan kasidelerden oluşan naatı şeriflerin yüzde 80’inin Türkçe yazıldığına dikkat çeken Tuncer, “Naatların en güzeli Osmanlı Türkçesi ile yazılmış. Ne yazık ki o naatları anlayamıyoruz" dedi.

        Naatı şerifleri okunmasının ardından Bursalı ünlü Mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer ile Tuncer, maneviyat yüklü sohbetleri ile gönüllere dokundu. İnançer, "Ramazanı şerifi oruçla anıyoruz ama ramazan Kur’anı Kerim ayıdır. Sadece oruçla anılması, ramazanın anlamını gölgede bırakıyor" diye konuştu.

        “FETÖ terör örgütü namaz ile aldatmadı mı?”

        İnançer, "Türkiye’de 5 vakit namaz kılanların oranı yüzde 17’dir. Bu yüzde 17’lik dilimin yüzde 95’i ‘Ben namaz kılıyorum, orucumu tutuyorum. Ben hayırlıyım, evliyayım, üstünüm’ düşüncesinde. Kendimizi beğenme hastalığımız var. Oysaki biz aciziz. ‘Namaz kılan iyi olur, işe alalım’ düşüncesi ile FETÖ terör örgütü üyelerini başımıza bela almadık mı? İbadetlerimiz ile kendimizi bir şey sanıyoruz. Kim ‘Ben ibadetimle şundan hayırlıyım’ diyorsa, o şeytan lakırdısıdır. Unutmayalım, Yezid de namaz kılıyordu" şeklinde konuştu.

        Müslüman binasının en sağlam temelinin Kelimei Şehadet olduğunu ifade eden İnançer, "Sana düşman olarak gelmeyen bir kâfire ikramda bulunursan, Allah’ın hoşuna gider. Mütekabiliyet İslamiyet’te yoktur. Sana zulüm edilse bile, sen Müslüman isen zulüm edemezsin" ifadelerini kullandı.

        Programın sonunda Şehri Ramazan programı kapsamında Bursalılar ile buluşmalarına vesile olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür eden İnançer ve Tuncer’e, Bursa Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Fehim Ferik günün anısına hediye takdiminde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa