Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adaşı ve meslektaşı Avukat Deniz Baykal, Bursa'da CHP'den milletvekili adayı oldu.

        CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile isim benzerliği bulunan ve onun gibi avukat olan Bursalı Deniz Baykal 3'üncü kez CHP Bursa Milletvekili adayı oldu. Bursa 1'inci Bölge aday listesinin 7'nci sırasında yer alan Baykal, "Deniz Baykal hasta değil miydi, Bursa'dan nasıl aday oldu?" şeklinde tepkiler aldığını söyledi. Deniz Baykal ile isim benzerliğinin tesadüf olduğunu, isminin babası tarafından Deniz Gezmiş'in anısına konulduğunu söyleyen Baykal, "Deniz Gezmiş'lerin ve arkadaşlarının idam edildiği tarihte babam, 'Bir oğlum olursa adını Deniz koyacağım' demiş. Deniz ismi aslında buradan gelmektedir. Tabii Baykal soyadı ile birleşince de Deniz Baykal oldu. Bu anlamda yıllardır ben bu ağırlığı üzerimde taşıyorum. 'Deniz Baykal aslında hasta değil miydi, Bursa'dan nasıl aday oldu?' diyen arkadaşlarımız da var. Cumhuriyet Halk Partisi bizim kökenimizde, ailemizde var. Bu sebeple bizim partiye bağlılığımız hiçbir zaman hiçbir şekilde sorgulanabilecek bir şey değildir" diye konuştu.

        HUKUKÇU ADAYLAR OLDUKÇA ÖNEMLİ

        Türkiye'nin içinden geçtiği süreçte hukukun üstünlüğü açısından hukukçu milletvekili adaylarının önem arz ettiğini söyleyen Baykal, "Hukukçuların özellikleri ön planda olması ve hukukçu adayların daha seçilebilir yerden aday olarak gösterilmiş olması ülkenin geleceği ve hukukun üstünlüğü açısından önemli dengelerden biridir. Biz elimizden geleni yapacağız, bunun için de mutlaka partinin göstermiş olduğu programlar çerçevesinde seçim propagandasını yürüteceğiz" dedi.  

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa